В Шумен избраха фирмите, които ще санират първите блокове

2848
В Шумен избраха фирмите, които ще санират първите блокове
Снимка: БГНЕС

Фирмите, които ще извършат санирането на първите три блока в Шумен по Националната програма за енергийна ефективност, вече са избрани.

Санирането на блок на булевард “Ришки проход” № 20 печели консорциум “Си джи проджект” с комплексна оценка 85 точки. Втората фирма за тази обособена позиция “Национален център за саниране на сгради” е събрала 64.92 точки, информира Topnovini.bg.

Обединение “РВА” печели санирането на вход 1 и 3 на улица “Марица” № 47. Тук второто място е обединение “Шумен 47” с 66.96 точки.

МРРБ: Повече от 750 жилищни блока ще бъдат санирани до края на годината

Очакваме над 750 жилищни блока да бъдат санирани в страната до края на годината по Националната програма за енергийна ефективност на мн...

Ремонтът на блок на улица “Тича” № 16 е спечелен от ДЗЗД “Обединение Тича 16” с 96.33 точки. То изпреварва консорциум ДЗЗД “Тича 16”, който е оценен със 70.60 точки.

Обявената обществена поръчка за саниране на блоковете е на стойност 3 060 639 лв. без ДДС и включва дейности по подобряване на енергийната ефективност на сградите.

Фирмите “Градив” ООД, “Термо-Шумен” ДЗЗД са отстранени от класирането за саниране на блок на улица “Тича” № 16. Отпаднала от класирането за саниране на блок на булевард “Ришки проход” № 20 е и фирма “ПСГ” АД. Това е станало с решение на зам.-кмета Боян Тодоров, а документът е публикуван на сайта на Община Шумен.

Частните предприятия са участвали в първата обществена поръчка за безплатно саниране на три блока по Националната програма за енергийна ефективност на многопрофилните жилищни сгради.

Гаранционното споразумение по заема от 150 млн. евро за програмата за саниране мина през НС

Народното събрание прие гаранционното споразумение по Рамковото споразумение за заем от 150 млн. евро, с които частично се финансира На...

От “Градив” не са доказали проектирането в последните три години на най-малко един обект еднакъв или сходен с предмета на обявената поръчка.

Договорът за обединение, представен от “Термо-Шумен” не отговаря на изискванията, защото фирмите в сдружението не са посочили, кой ще направи проектирането, не е доказано, че в последните три години от предприятието са изпълнявали подобна поръчка, а в документацията липсват доказателства за притежаване на необходимата техника за строителните дейности.

Фирма “ПСГ” е отпаднала от класирането, защото е представила необективен срок за изпълнение на ремонтите.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен