Два ромски квартала в Сливен с по-строги мерки от днес

9589
Два ромски квартала в Сливен с по-строги мерки от днес
Снимка: Actualno.com/Милена Славкова

РЗИ ще налага допълнителни противоепидемични мерки в Сливен с цел ограничаване на Covid-19. Това става след решение на Областния кризисен щаб във връзка с големия процент заразени в кварталите „Надежда“ и „Речица“. Мерките включват карантиниране на цели домакинства, на места и съседни къщи или дори на цяла улица. От днес в двата квартала се връчват предписанията за нововъведените карантинни мерки, съобщава БНР.

"Решението е да се карантинират хората, които живеят в цялата къща, или в съседните къщи, или участък от улица, или цяла улица, или каре от улици, където има концентрация на заболели...", обясни кметът на общината Стефан Радев пред БНТ.

Прокуратурата проверява мерките на Столична община в ромски квартали

Софийска градска прокуратура извършва проверка на действията на Столична община за предприетите противоепидемични мерки в квартали, оби...

Над 100 медиатори, пастори и доброволци от сутринта обикалят сливенския квартал Надежда и обясняват на хората необходимостта от спазване на дистанция и правилния начин за носене на маска.

"Всички ни слушат. Всеки си е по домовете. Излизат само тогава, когато трябва да си купят храна, по аптека, по банкомат, спазват дистанция, всеки си има маска", казва медиаторът Сашо Йорданов.

В Сливен заразените с коронавирус са 39 души. Сред тях са 3 медицински сестри и 1 санитарка. Има поставени под карантина и медицински лица заради контакти с потенциално заразени. Проблем с легловата база в болниците обаче няма.

"Само инфекциозните отделения на двете болници, които са на първа линия са близо 50 легла… Отделно има план, с който други отделения да се превърнат в отделения за КОВИД и леглата да могат да достигнат общо 300... Още две болници на територията на Сливен ще осигурят възможност за приемане на такива болни, ако е необходимо.", каза още кметът.

Арестуваха мъж, предлагал "рецепта" срещу коронавирус в Сливен

Полицията в Сливен предотврати опит за измама. Вчера постъпил сигнал за разлепени съмнителни обяви за лек за коронавирус. Служителите ...

За последните 24 часа в община Сливен не са постъпвали сигнали за неспазване на карантината или за завърнали се от чужбина граждани, съобщават още от Общинския кризисен щаб.

16 са обажданията на дежурния телефон за струпване на хора на обществени места. Един от сигналите е за работещ ресторант в квартал „Българка“. През почивните дни полицията е установила шест случая на нарушаване на наложена карантина - пет в Сливен и един в Нова Загора, съобщават от ОДМВР. Образувани са едно бързо и пет досъдебни производства.

Само в Сливен са установени 53 нарушения на противоепидемичните мерки, като 50 са за неносене на защитни маски. Съставени са актове.

4 паркове и градини в града ще бъдат отворени за определените от здравния министър групи от хора. Използването на пространствата за разходка ще бъдат достъпни вероятно от утре.

Нов смъртен случай след COVID-19, първи за Сливен

Първа жертва след усложнения от коронавирус в Сливен. Починала е 44-годишна жена. Тя е била с двустранна бронхопневмония, на хемодиализ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Новият временен наместник на Сливенската епархия е известен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com