Комплекс от услуги за деца в конфликт със закона се открива днес в Сливен

2496
Комплекс от услуги за деца в конфликт със закона се открива днес в Сливен
Снимка: Thinkstock

Комплекс от услуги за деца в конфликт със закона открива днес УНИЦЕФ България в партньорство с Община Сливен, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието ще се състои от 11.00 часа на бул. „Стефан Стамболов“ №6. Това е важна крачка в реформата на детското правосъдие в България и цели да създаде алтернативи на задържането и да подкрепи децата и техните семейства. Мрежата от услуги, създадена в Сливен, цели да подкрепи важната реформа на системата на детско правосъдие в България, въвеждайки нов модел на предоставяне на интегрирани услуги за деца в конфликт със закона и деца в риск в общността.

Селфи е вероятната причина за катастрофата край Сливен, при която загинаха двама младежи

Светкавица от мобилен телефон заслепила неопитния 19-годишен шофьор, в следствие, на което загинаха двама негови приятели край Сливен. ...

За целта е създаден ефективен механизъм за координация и сътрудничество на местно и национално ниво. Услугите и дейностите са в сферите на образованието, социалните услуги, правосъдието и правоприлагането, здравеопазването и заетостта. Само интегриран подход, почиващ на международните стандарти за отклоняване от наказателно преследване, алтернативи на задържането и лишаването от свобода и мерки за реинтеграция и продължаваща грижа, може да гарантира най-добрия интерес на децата в конфликт със закона и интереса на обществото, така че те да се превърнат в хора, уважаващи правата и свободите на другите и спазващи закона.

Комплексът от услуги за деца в конфликт със закона включва Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа (Детска и младежка зона) наблюдавано жилище и преходно жилище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com