X
 
 

Когато банковият клон е в джоба ти

2654 2
photo of Когато банковият клон е в джоба ти
Снимка: Business Technologies
В напрегнатото ежедневие, изпълнено с множество задължения и оскъдно лично време, получаването на банкова услуга може да се окаже трудна задача. Налага се да отсъстваме от работа или да жертваме обедната си почивка, за да отидем до някой банков клон. Или пък успяваме да стигнем до офиса на банката тъкмо, когато затваря. Още по-сложно е, ако имаме нужда от финансова услуга или консултация в почивен ден или вечер.

Много по-лесно и удобно е да свършим всичко това от разстояние, вместо да бързаме да стигнем навреме и да се изнервяме, чакайки по опашки. Подходяща възможност за това ни дава кредитният чатбот на Пощенска банка – EVA (Electronic Virtual Assistant), който отговаря на клиентите във Facebook Messenger.

Виртуалният асистент е нашият верен помощник, ако искаме да научим повече за потребителски кредит или кредитна карта, или пък търсим удобен и изгоден вариант да обединим задълженията ни. Можем да се възползваме от услугите му по всяко време – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Вече не е нужно да губим време, търсейки работещ банков офис – той е постоянно до нас – в смартфона ни.

Благодарение на EVA, общуването с вашата банка вече е спонтанно и неофициално – можете да си пишете, докато сте вкъщи, в офиса, на кафе или пътувате с приятели. Вместо консервативен заемодател, банката се превръща във ваш спътник и партньор в различните ви начинания. С помощта на този чатбот имате възможност да изберете подходящи решения според финансовите ви нужди, като общувате с банката лесно и безпрепятствено – така, както го правите с вашите роднини и приятели.

Виртуалният асистент отговаря автоматично на най-често задаваните въпроси чрез текст, снимки, линкове и т.н. Можете да получите желаната информация, използвайки предпочитаното устройство – смартфон, таблет, лаптоп или настолен компютър. Той осигурява незабавен и постоянен контакт с банката, предлагайки персонализирани услуги и високо качеството на обслужване. Активен е денонощно, а достъпът до него е лесен – само с влизане в Messenger, наличен на повечето мобилни устройства.

Чатботът постоянно се развива, като с негова помощ клиентите на Пощенска банка ще могат да се възползват от все повече банкови услуги. Банката вече работи по надграждане на уменията и знанията на EVA, за да отговори най-добре на нуждите, интересите и очакванията на клиентите ѝ .

Виртуалният асистент е в полза както на потребителите, така и на банковите служители. Благодарение на него хората от финансовата институция, ангажирани с обслужване на клиенти, ще бъдат по-продуктивни и още по-полезни в персоналното обслужване на клиентите.

EVA има собствена Facebook страница. Потребителите могат да се свържат с него и през официалната Facebook страница на Пощенска банка.

100 човека на ден си пишат с EVA

Виртуалният асистент EVA е първият банков кредитен чатбот в България и вече се радва на голям интерес – 25 000 уникални потребители (по около 100 човека на ден) са общували с него от старта му през септември 2018 г. до юни 2019 г. Той е еднакво популярен както сред мъжете, така и сред жените.

Средната възраст на потребителите, които се обръщат към чатбота, е 34 години – с 6 години по-малка от средната възраст на клиентите, предпочитащи традиционното банково обслужване. По този начин услугата постига още една от целите си, привличайки клиенти от дигитално активното поколение и то по атрактивен и ангажиращ за тях начин.

Режимът на работа на новата технология дава възможност на потребителите да общуват с банката по всяко време и от всяка локация, а ползата от това се доказва ежедневно – 40% от разговорите се провеждат извън обичайното работно време.

Успехът на новата услуга и нуждата от алтернативен начин на комуникация с банката се доказват и от факта, че над 40% от потребителите заявяват реален интерес и нужда от банково финансиране. 52% от разговорите с EVA са свързани с възможностите за финансиране на ремонт или за закупуване на автомобили и техника, а 35% от потребителите се интересуват от допълнителни средства до заплата и финансиране на по-малки покупки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Всичко това е прекрасно и нямаме нужда от "чип във врата". Това е бъдещето и някои по-възрастни хора трудно свикват с тази мисъл. Наред с това обаче, бъдещето крие безброй нови опасности. Навремето, когато се обаждахме от уличен автомат с по 2 стотинки и много малко хора имаха домашен телефон със шайба, никой не е знаел какво са "ало измамници". Сега има интернет измамници, изм виж още ›› амници с банкови карти, и сигурно такива за които още не се сещаме. Ако всички мерки за безопасност са налице, тогава няма страшно ако използваме банкиране с мобилен телефон. Предимствата са безспорни. Да те оберат чрез "телефона в джоба ти" е същото като да ти оберат парите които небрежно си мушнал в задния си джоб. Само че докато джобът физически може да побере средно голяма сума пари (до 1000 - 2000 лева грубо, или евро), то мобилният телефон свързан към банката има капацитет за много по-големи суми. Това е едната разлика. Другата е, че докато обирането на пари в брой изисква само ловки пръсти, то обирането по електронен път изисква определени интелектуални умения. Други разлики няма.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    А още по-добре чипът да ти е във врата ти.
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...