X
 
 

Предстоят нови промени с Facebook - на прицел са лайковете

7253 0
Предстоят нови промени с Facebook - на прицел са лайковете
Снимка: iStock/Guliver
Социалната мрежа Facebook обмисля възможността да скрие брояча на харесвания, съобщи порталът TechCrunch, цитиран от БГНЕС.

Изданието отбелязва, че тестовете на подобна функция вече са започнали в Instagram в седем държави, сред които Канада и Бразилия. Вместо общия брой харесвания, на потребителите се показват само няколко имена на общи приятели, харесали публикацията.

Марк Зукърбърг продаде акции на Facebook за 269 милиона долара

Съоснователят и изпълнителен директор на Facebook е продал 1.6 милиона акции на компанията на стойност 296 милиона долара през август. ...

Идеята е да се предотврати разрушителното сравнение, което потребителите правят с други хора и евентуално се чувстват неудобно, ако публикациите им не получат толкова харесвания, колкото тези на другите. Това също може да спре потребителите да изтриват публикации, за които смятат, че не получават достатъчно харесвания.

Facebook е една от най-големите социални мрежи. Основана е през февруари 2004 г. от 19-годишния американски студент Марк Зукърбърг. Централата ѝ се намира в Менло Парк, Калифорния. Социалната мрежа за споделяне на снимки Instagram е собственост на Facebook след покупката през април 2012 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители