Жители на смолянски квартал против изграждането на ТЕЦ с биомаса

10634
Жители на смолянски квартал против изграждането на ТЕЦ с биомаса

Жители на смолянския квартал „Устово” са против изграждането на ТЕЦ с биомаса в квартала, до сградата на ДАП, на излизане в посока село Бостина. Те изпратиха на електронната поща на Радио „Фокус” – Смолян тяхната позиция.

В писмото документа е записано: „За кратък период от време бяха събрани подписи на 1 330 души, изразили позицията си ПРОТИВ строежа на такова съоръжение, и недоволството за факта, че това се прави без знанието на обществеността. Жалбата от жителите на кв. „Устово” е входирана и изпратена до Президента на Република България, омбудсмана, министъра на Околната среда и водите, до генералния секретар на Европейската комисия, с копие до кмета на Смолян, областния управител, председателя на „Зелените” и председателя на „Протестна мрежа”. Недоволството на жителите за такъв вид строеж е фактът, че става въпрос за допълнително замърсяващ обект, независимо от "хубавите обещания" за екологичност на процеса. Нека се съгласим, че и бегло познаващите нещата знаят, че такова "животно"- НЯМА”, завършва текстът.

Община Смолян ще изпрати 30 легла за бедстващи семейства от наводнените райони

Община Смолян ще изпрати 30 легла за бедстващи семейства от наводнените райони, съобщи пресцентърът на Общината. Местната управа се вк...

От 19.00 часа днес фирмата изпълнител прави събиране за информиране на гражданите за строежа в Читалището "Кирил Маджаров" в кв. „Устово”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян