90 артисти се включват в дарителска изложба в помощ на пострадалите от войната в Украйна

4194
90 артисти се включват в дарителска изложба в помощ на пострадалите от войната в Украйна
Снимка: „КУПИ изкуство за Украйна“.

В отговор на войната и неоправданата агресия, The Smarts Group с безвъзмездната подкрепа на български визуални артисти организира мащабна дарителска изложба „КУПИ изкуство за Украйна“. Целта на инициативата е да отговори на агресията със силата, която творците имат – изкуството. „Войната е най-разрушителният продукт на човечеството, а изкуството е естествената й противоположност. Съзиданието, красотата и изяществото могат и трябва да бъдат в основата на живота. И да победят разрухата“, споделя Радослав Бимбалов, управляващ партньор, The Smarts Group.  

 

В изложбата се включват над 90 творци, които даряват оригинални свои творби. Сред артистите, които подкрепят инициативата безвъзмездно, са Васил Василев – Зуека, Владимир Карамазов, Аменун Женева, Владимир Михайлов и група REWIND, Диляна Флорентин, Зоран Мише, Красимир Кръстев – RASSIM, Михаил Новаков, Тео Ушев, Фелия Барух и много други. Събраните средства от продажбите по време на изложбата ще бъдат дарени на фондация Partnership for Every Child Ukraine за осигуряване на хуманитарна и здравна помощ на деца, които към настоящия момент все още са на територията на Украйна и не могат да избягат от войната.  

Изложбата „КУПИ изкуство за Украйна“ ще бъде отворена за посетители от 10 до 12 март (от 10.00 до 19.00 часа) в залата за изкуство и събития BLVD 138 (гр. София, бул. „Васил Левски“ 138). По време на събитието посетителите ще имат възможност да закупят избраните от тях творби на място.  

След официалното приключване на изложбата част от произведения ще бъдат изложени онлайн с възможност за допълнителна продажба във фейсбук страницата на BLVD 138: https://www.facebook.com/boulevard138

Официално откриване: 10 март 2022 г., четвъртък, 19:00 – 21:00ч.

Място: BLVD 138, бул. „Васил Левски“ 138 

За допълнителна информация следете страницата на BLDV138 във Facebook тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com