Актуална пътна обстановка

6697
Актуална пътна обстановка
Снимка: БГНЕС

Във връзка с настъпването на активния почивен сезон и с цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя:
1) за периода от 1 юли до 15 септември вкл. за дните: петък – от 18:00 часа до 21:00 часа и неделя – от 14:00 часа до 20:00 часа;
2) целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 18:00 часа до 21:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.
Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:
Път I-1 – с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;
Път I-1 – етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север-ГКПП „Кулата”;
Път I-5 – Русе-Велико Търново;
Път I-8 – Пловдив-Харманли;
Път I-9 – Варна-Бургас;
Път II-99 – Бургас-Царево.
Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.
Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.


АМ „Тракия”: До 16.05.2014 г. в участъка от км 210+100 до км 325+280 от Стара Загора до Карнобат специална машина ще извършва тестови изследвания на носимоспособността на пътната конструкция. Обичайна практика е след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, с финансиране от европейските фондове, да се правят подобни проучвания.
Тестовете ще се извършват между 8 ч. и 17 ч. до 16 май (петък). Те ще бъдат по цялата дължина на обекта в двете посоки на движение. Дефлектографът ще се движи със средна скорост от 30 км/ч, а на всеки 286 м ще спира за около 2 минути за отчет. Широчината на машината е една пътна лента /дясна активна лента/. Проби ще бъдат взети и чрез специална мобилна сонда.
В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването се ограничава на 90 км/ч.
Агенция „Пътна инфраструктура“ прeпоръчва на шофьорите, пътуващи от Стара Загора към Карнобат и обратно, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.
Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север (при км 126+200) - по път II – 64 - околовръстен път гр. Карлово - път I-6 към София. В обхвата на виадукта при км 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. Затваря се за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни; Въвежда се ограничение на скоростта на движение по АМ „Тракия” от км 63+000 до км 90+000 от 140 км/ч на 120 км/ч.;
Алтернативен маршрут:
- В посока София - Пловдив:
АМ „Тракия“ при пътен възел „Мирово“ - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Церово“ и включване в АМ „Тракия“.
- В посока Пловдив – София:
АМ „Тракия” при пътен възел „Церово“ по път III-8402 Септември - Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. От гр. Септември по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово“ и включване в АМ „Тракия“; на виадукта при км 67+027 в двете посоки се ограничава скоростта на 60 км/час; От 15.05.2014 г. до 16.05.2014 г. при км 89+700 в посока Пловдив се ограничава движението в активна /интензивна/ лента за движение. Движението се пренасочва в изпреварващата лента поради частични ремонти в асфалтовата настилка; въвежда се временна организация като се ограничава движението в аварийна лента в участъка от км 102+380 до км 102+652 в посока София и се пренасочва в интензивна и изпреварваща лента. Временно е ограничено движението в аварийна лента в участъка от км 105+626 до км 105+900 посока Бургас. Движението се извършва в интензивна и изпреварваща лента.
област Пловдив: посока от Бургас за София движението на тежкотоварни МПС с маса над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) се пренасочва при гр. Пловдив, п.в. Север на км 126+200 по път ІІ-64 до околовръстен път на гр.Карлово и се пренасочва по път І-6 към София до 31.05.2014 г.; област Стара Загора: Отстраняване на растителност в средната разделителна ивица в участъка от км 163+500 до км 164+000. По време на работата движението ще се пренасочва от изпреварващата в активната лента. Водачите на МПС да се движат с повишено внимание.

АМ „Хемус“:
Област София: До 01.08.2014 г. е въведена временна организация и безопасност на движението за обект: „Изпълнение втори етап на ремонтно-възстановителни работи на виадукт „Бебреш” при км 30+874 /дясно платно/. Движението на МПС се извършва двупосочно в лявото платно. ОПУ София препоръчва в предпразничните дни и в последния празничен ден, пътуващите в посока Враца, Монтана, Видин с цел да избегнат евентуалното задръстване в този магистрален участък да ползват път ІІ-16 /(Мездра- Ботевград) – Ребърково – Елисейна - Своге - ок.п. София/ и път ІІ-81 /ок. п.София – Петрохан - о. п. Берковица-Благово-о.п. Монтана-Лом /; поради аварийни ремонтни работи в дясната тръба /посока София - Варна/ на тунел „Топли дол” до 22.05.2014 г. ще бъде въвеждана временна организация на движението за светлата част на денонощието. За целта в района на тунела ежедневно движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и пренасочвано в съседната; виадукт „Елешница” – във връзка с извършване на неотложен авариен ремонт на км 6+900-ляво платно /посока Варна - София, движението се насочва в една от свободните ленти до 25.05.2014 г.

АМ „Люлин”:
Поради извършване на аварийно-ремонтни работи е ограничено движението на МПС в активна дясна лента на първи тунел в посока София - Перник. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация; е ограничено движението на МПС в активна дясна лента в лявата тръба на първи тунел посока Перник–София поради извършване на аварийно-ремонтни работи. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация; поради извършване на аварийно-ремонтни работи в дясна тръба на трети тунел посока София-Перник се ограничава движението на МПС в изпреварващата лента, като движението на МПС се пренасочва в активната лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация.

 

Пътната обстановка в Смолян

  Движението в областта е нормално, съобщиха за Радио „Фокус” .През деня в службата не са получавани сигнали за инцид...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество