Борисов: Първанов казва, че сме слабо правителство? Значи предишните ги е нямало!

4343
Борисов: Първанов казва, че сме слабо правителство? Значи предишните ги е нямало!
Министри и премиер се дивят на отиващия си президент на свое заседание

Президентът Първанов, като казва, че сме слабо правителство, за предишните трябва да каже, че ги няма. Това е заявил премиерът Бойко Борисов пред министрите на правителственото заседание във вторник, стана ясно от стенограмата, публикувана в сайта на Министерски съвет.

Борисов прави коментара си при обсъждането на точката за отчуждаване на земи при изграждането на пътя към язовир „Цанков камък”, внесена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Борисов коментира думи на президента Георги Първанов от телевизионно интервю по-рано през седмицата.

Борисов говори в Берлин, Станишев се заяжда в София

Германските инвеститори също биха могли да отговорят, че не са стимулирани от Бойко Борисов, защото правителството му изгони RWE и E.O...

„Небезизвестният път към „Цанков камък” – златният път, път, който е построен незаконно, и за да го въведем с акт 16, е необходимо първо да се направят отчужденията, които не са направени, както за Хаинбоаз, така и за Струма – ЛОТ нула” - казва Лиляна Павлова.

Как ще строят път без отчуждение, пита премиерът, на което министър Лиляна Павлова обяснява: „Струма ЛОТ нула, Хаинбоаз – абсолютно аналогични случаи. Едно време са строили без да имат отчуждение и всички необходими документи, за да строят. Включително Попово – това, което не можем да открием – чисто нов път”.

Президентът Първанов като казва, че сме слабо правителство, за тези трябва да каже, че ги няма – казва Борисов и допълва: „Значи той за това правителство, предишните, които са строили по такъв начин, неговият приятел Гагаузов, трябва да каже, че изобщо нямат правителство тогава, ако ние сме слаби”.

Министърът на културата Вежди Рашидов коментира: „Как слабо правителство, господин премиер, направил съм два музея за две години, четири театъра съм ремонтирал, четири художествени училища, реформа…!? Как слабо правителство?! Не съм съгласен с такова определение”.

Германия ще подкрепи България за изравняването на земеделските субсидии през 2014 г.

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов поискаха от канцлера на Германия, Анг...

Имаме доста такива ключови пътни обекти, които не са въведени в експлоатация. Поетапно ще отчуждаваме и така до края на лятото се надяваме да успеем да узаконим всички ключови пътища, казва Лиляна Павлова.

„Когато аз отида в петък на парламентарен контрол обикновено всички четат декларации тогава, с мен, и след като прочетат декларация веднага излизате и почвате да им четете как са строили. Защото Станишев вчера бил казал, че това, което строим като магистрали и инфраструктура, било нещо пушилка. Нещо такова бил казал. Те не само че пушилка не са правили, а там, където са се опитали да правят нещо, са го правили незаконно.

Така че, искам да ми подготвите всичко това – за Хаинбоаз – незаконно, Струма – незаконно, Попово – сега понеже нали идваха хората да ми се молят там да пуснем пътя – незаконно, Цанков камък – незаконно, „Водно огледало”….”, казва Борисов.

„Не съм съгласен, господин премиер, много неща направихме и в крайна сметка работим за едното признание за труда. Направих една проверка, нито един консултант от нашето правителство няма, въпреки че сме високи експерти. Аз бих бил консултант, много скъпо платен, по художествените естетически качества на каскади, топлоелектрически централи, всичко, което касае естетизацията. За съжаление, няма още такава фирма, а пък и няма кой да ми даде два милиона”, казва Вежди Рашидов, на което Борисов пита: „Казваш го сериозно, не с чувство за хумор?”. „Ако забелязвате аз съм темерут човек на вид и нямам никакво чувство за хумор, а чувство за правда. Благодаря!”, казва Рашидов.

Борисов: Плевнелиев, бъди обединител на нацията!

Премиерът Бойко Борисов направи кратко обръщение към новия президент на България Росен Плевнелиев след официалната церемония в Народнот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com