Ето къде е ограничено движението по АМ "Тракия"

1942
Ето къде е ограничено движението по АМ "Тракия"
Снимка: АПИ

Ограничено е движението в платното за София в участъка от АМ „Тракия“ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“. Спирането на движението е за извършването на подготвителни дейности, разполагане на машини и суровини, необходими за ремонта на над 16 км от автомагистралата, който започва от утре. От 2 февруари стартира ремонтът в двете платна на АМ „Тракия“ - между пътната връзка с АМ “Марица” и „Чирпан – Изток“, /от км 168+207 до 185-ти км/. Строителните дейности са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. Отсечката, която ще се ремонтира е изградена и е в експлоатация от 2007 г.

За изпълнение на ремонтните работи от днес се ограничава движението в платното за София на АМ „Тракия“ между връзката с АМ “Марица” и „Чирпан - Изток“, а от утре и в платното за Бургас. Трафикът ще преминава по обходни маршрути, както следва:

В посока Бургас движението ще се отклонява на п. в. „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „Чирпан – изток“ ще се включва отново в АМ „Тракия“;

В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ „Тракия“ на п. в. „Плодовитово“;

Снежната буря затвори и АМ "Тракия"

Магистрала "Тракия" е затворена в участъка между Карнобат и Бургас заради снежната буря, съобщи bTV, като се позова на Областното подра...

От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ „Тракия“ и при п. в. „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан - Изток“ се връщат на АМ „Тракия“ към Бургас.

Ремонтните работи предвиждат машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуваща настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на съоръжения, бетонови работи, полагане на геомрежа, обработка на пукнатини, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. Освен дейности по подобряване на експлоатационното състояние на асфалтовата настилка, се предвижда подобряване на отводняването, полагане на хоризонтална пътна маркировка, монтиране на нови ограничителни системи за пътища /мантинели/ и пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани 9 съоръжения.

На обекта ще се работи мобилизирано без почивен ден, за да може ремонтът да завърши колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението. Ако времето е сухо, без много дъждове, има възможност строителните работи да се изпълнят за два-три месеца. Целта е при добро време до края на март да завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, а до Великден и на останалите 24 км до Чирпан, които не са в добро състояние.

В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com