Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев предлага създаване на автобусна линия за учениците в селата около София

05 декември 2023, 14:34 часа • 2596 прочитания

Георги Георгиев - бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ, съобщи, че първият доклад, който заедно с останалите му колеги от ГЕРБ-СДС внася за разглеждане в общинския съвет, е свързан с въвеждането на нова автобусна линия за повече от 45 ученици от населените места около София.

"Отвъд кадровите драми и политическите боричкания за председателското място в общинския съвет остава най-важното – работата за града, която трябва да продължи.

Първият доклад, който внасям за разглеждане с колегите от ГЕРБ-СДС Татяна Георгиева и Диян Стаматов, е за нова ученическа автобусна линия за над 45 ученици от населените места извън София, но на територията на общината", пише Георгиев.

Още: Деца със специални потребности се радваха на турнир по плуване, Георги Георгиев ги награди (ВИДЕО и СНИМКИ)

Снимка: Георги Валентинов Георгиев/Facebook

Той твърди, че след срещи с родители на ученици от софийските села Войнеговци, Световрачене и Кубратово е станало ясно, че те карат децата си до 60 ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в софийския квартал "Бенковски", тъй като разписанието на градския транспорт се разминава с часовете на учебните занятия. "Част от децата трябва да отидат значително по-рано от началото на часовете, както и да чакат дълго време след училище. Затова предлагаме създаването на нова експериментална ученическа линия с курсове сутрин и следобед в учебните дни, която да се обслужва от Столичен автотранспорт ЕАД", подчертава в своя публикация във Facebook Георгиев.

Подобрява на градския транспорт за селата в Столична община

Той допълва още, че общинските съветници на ГЕРБ-СДС предлагат да се направи специален анализ на разписанията на градския транспорт в останалите 34 села в Столична община, тъй като там живеят повече от 63 000 души, сред които много ученици, пътуващи всеки ден до училища в съседни населени места. Крайната цел е да бъде създадена пътна карта на новите ученически линии.

Георгиев завършва с уверението, че за тази инициатива ще се търси подкрепа от всички политически групи.

👉 Отвъд кадровите драми и политическите боричкания за председателското място в общинския съвет остава най-важното –...

Posted by Георги Валентинов Георгиев on Tuesday, 5 December 2023

Още: За да се облекчи трафика: Предлагат повече деца да се возят безплатно в градския транспорт

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес