Интерактивна карта на университетите в ЕС ще правят ученици от столичното 18-то училище

5642
Интерактивна карта на университетите в ЕС ще правят ученици от столичното 18-то училище
Снимка: EUCooТура

Интерактивна карта-сайт на университетите в държавите членки на Европейския съюз (ЕС) ще направят гимназисти от 18-то СУ „Уилям Гладстон“ в София. Тя ще предоставя нужната информация на бъдещите студенти за специалностите в различните университети и за възможностите за кандидатстване в тях.

Целта е младите хора да могат да намерят информацията, която им е нужда, структурирана и на едно място, вместо да прекарват часове в проучвания сами или да се обръщат към специализираните за целта фирми.

Пред учениците в гимназиален етап, които са решили да продължат обучението си в университет, стоят въпросите – какво и къде ще уча и каква подготовка ми трябва за предстоящото кандидатстване. В държавите в Европейския съюз се намират едни от най-желаните висши учебни заведения в света и интересът към следване именно в тях е много голям. Въпреки това, след подробно проучване, учениците са установили, че няма достъпен сайт, в който бъдещият студент да може да получи всичката му нужна информация за възможностите за кандидатстване. По новата образователна програма учениците, навлизайки във втори гимназиален етап, трябва да изберат профилиращи предмети, от които до голяма степен зависи бъдещото им професионално развитие. Проучвайки възможностите за кандидатстване, за тях би било от полза да могат лесно и достъпно да проверят какви специалности предлагат университетите в ЕС, свързани с учебните предмети, които трябва да бъдат избрани още в 10 клас.

Интерактивна карта-сайт на университетите в ЕС е идея за продукт на гимназисти от 18 -то СУ „Уилям Гладстон“ по проект „EU COOLтура“. Проектът е създаден и се реализира от Българското училище за политика „Димитър Паница“ с подкрепата на ЕС. Учениците от столичното училище са част от уъркшопа по образование и работят по създаването на интерактивната карта-сайт под ръководството на своя ментор Ралица Кирилова, която е и зам.-директор на училището.

Гимназистите са убедени, че тази карта ще бъде полезна за учениците от момента на създаването ѝ и напред във времето. Тя ще може да се обновява с актуална информация и всеки бъдещ студент ще има достъп до нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com