Kaufland България е обявена за „Работодател на годината“ за пореден път

758
Kaufland България е обявена за „Работодател на годината“ за пореден път
Снимка: Кауфланд

За втора поредна година Kaufland България бе отличена с наградата „Работодател на годината“ от b2b Media Employer Branding Awards. Най-голямата търговска верига грабна престижното отличие за цялостната си политика в областта на човешките ресурси в оспорваната надпревара за най-високи постижения в изграждането и управлението на работодателската марка между водещи компании. Kaufland България получи още две златни награди в категориите  Education innovation и Employer branding event в седмото издание на конкурса, организиран от b2b Media. 

„Като лидер на пазара на модерна търговия и най-голям частен работодател в страната, наша отговорност е да налагаме най-добрите работодателски практики, които да се превръщат в еталон за целия трудов пазар. Припознали сме като наш основен ангажимент благосъстоянието не само на всеки колега, но и на неговото семейство. Затова стратегията ни на работодател започва с всеобхватната грижа за всеки член на екипа в личен и професионален план, преминава през подсигуряването на кариерното му развитие, и стига до ключови аспекти като гарантиране на цялостна удовлетвореност от работата, поддържане и подкрепа на физическото и психическото здраве.“, коментира Мила Вълкова, старши мениджър на отдел „Подбор, работодателска марка и мотивиране и задържане“.

Kaufland България получи първо място и в категорията Education innovation за своя иновативен, структуриран и многопластов подход и множество инициативи в подкрепа на образованието. Кариерното развитие на младите хора в страната е приоритет, в който компанията целенасочено и дългосрочно инвестира. Ритейлърът активно инициира собствени образователни проекти с практическа насоченост и подкрепя партньорски инициативи с една много важна крайна цел – осъществяване на директна връзка между образованието и бизнеса. През 2023 г. компанията стартира първата по рода си ритейл академия - Бизнес академия Kaufland-УНСС, в партньорство с най-големия икономически университет в България, а в началото на март тази година започва и втори сезон на програмата. Тя е насочена към студенти, имащи за цел да създадат успешна кариера в сферата на модерната търговия и се фокусира върху изграждането на практически умения, съобразени с актуалните тенденции и предизвикателства в бизнеса.

Златното отличие в категорията Employer branding event е присъдено от журито на Kaufland България за успешното имплементиране и креативния подход при организирането на събития като част от работодателската стратегия на компанията. Организираните от ритейлъра събития включват както специални празненства по корпоративни поводи и постигнати успехи в компанията, така и тиймбилдинг активности и  дейности, които са свързани с активно включване на екипа в социално отговорните ангажименти на Kaufland, акции за залесяване и почистване, спортни празници и други. Индивидуалният креативен подход към всяко събитие гарантира ангажираността на членовете на екипа и подобряването на средата в компанията. 

Получените награди от b2b Media Employer Branding Awards са поредното доказателство за успешната работодателска политика на Kaufland България. В началото на 2024 г. компанията се сертифицира успешно за шеста поредна година с рекорден резултат като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute, благодарение на добрите й практики в областта на човешките ресурси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...