Kaufland България засади 17 дървета за 17-тия си рожден ден

2390
Kaufland България засади 17 дървета за 17-тия си рожден ден
Снимка: Кауфланд

Kaufland България отбеляза своя 17-ти рожден ден със засаждането на 17 едроразмерни брези. Най-голямата търговска верига първа подкрепи инициативата на Столична община „Гора в квартала“ и организира засаждането в междублоково пространство в район Младост. С това компанията символично потвърди социалния си ангажимент към околната среда и местните общности.

Подкрепяме проекта на Столична община „Гора в квартала“, защото той ясно показва как едно конкретно действие - засаждане на дървета в междублоковите пространства, може да има голям ефект и в двете ключови посоки – и за околната среда, и за обществото. За нас посланието е ясно – всяко действие за подобряване на околната среда има значение и именно действията са тези, които носят промяната“, отбеляза по време на засаждането Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България и подчерта, че със засаждането ще се компенсира производството на 1 тон хартия, за което са нужни точно 17 големи широколистни дървета.

„Благодаря на Kaufland България, че първи се отзоваха и така бързо прегърнаха моята идея за ангажиране на бизнеса за залесяване на междублоковите пространства. Убедена съм, че именно така – с успешни партньорства между институциите и бизнеса можем по-бързо да постигаме по-ефективни действия за средата, в която живеем“, отбеляза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Като лидер на ритейл пазара у нас, Kaufland България реализира целенасочена политика за устойчиво развитие, в рамките на която осъществява множество тематични дейности, включително такива насочени към увеличаване на енергийната си ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък. В резултат, общото количество спестени емисии от дейността на компанията за 2022 г. надвишава 4000 т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com