Kaufland България защити за поредна година международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

2317
Kaufland България защити за поредна година международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield
Снимка: Кауфланд

За втора поредна година Kaufland България получи международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield. Той гарантира най-високо, отлично ниво на мерките за безопасност, хигиена и превенция, които компанията прилага във всички свои хипермаркети в страната в условия на COVID-19.  

След детайлен одит от TÜV AUSTRIA търговската верига отново защити сертификацията с най-високата степен на защита при изпълнението на основните групи превантивни мерки. Сред тях са поддържане на безупречна хигиена и редовна дезинфекция. Всички хипермаркети на компанията щателно се почистват и дезинфекцират. Осигурена е и постоянна вентилация със свеж въздух. На входовете за удобство на клиентите са разположени хигиенни станции за дезинфекция. На територията на обектите има също информационни табели за лична хигиена на клиентите и служителите.  

Предимството на хипермаркети Kaufland е голямата търговска площ, която дава възможност за спазване на безопасна дистанция при пазаруване. В допълнение е разположена и т.нар. система за социална дистанция - подови стикери, които ориентират клиентите какво е препоръчителното разстояние, което трябва да спазват един от друг. Информация за всички превантивни противоепидемични мерки, които Kaufland България прилага, могат да бъдат намерени на корпоративния уебсайт на компанията.  

Kaufland България беше сред първите компании в България, които получиха сертификата TÜV AUSTRIA COVID Shield през 2020 година. Той е предназначен за организации от различни сектори, чиято дейност е обвързана с физическото присъствие и общуване на хора на едно място в епидемична обстановка. COVID Shield предоставя сертификати в три категории в зависимост от степента на защита, която съответната компания прилага: базова, висока или отлична. Документът валидира силната социална отговорност и бизнес етика на съответната компания, която проактивно прилага превантивни мерки с цел ограничаването и превенцията срещу COVID-19.  

Още от началото на пандемията Kaufland България прилага цялостна програма от мерки срещу COVID-19 с цел грижа за клиентите и служителите на компанията. В началото на декември 2021 г. Kaufland успешно защити и международен сертификат за хигиенен мениджмънт, издаван също от TÜV AUSTRIA. Той гарантира възможно най-високо ниво на прилагане на редица мерки за безупречна хигиена във всички търговски обекти на Kaufland България, както и осигуряване на най-високо ниво на безопасност за служители и клиенти на веригата в условия на епидемична обстановка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com