Липсват контраразузнавачи с арабски

4858
Липсват контраразузнавачи с арабски

В ДАНС  липсват контраразузнавачи с арабски език, са установили депутати от ГЕРБ при анализа на едногодишната дейност на Агенцията, предаде Стандарт нюз.

Критики за кадровия потенциал на ДАНС са се чули по време на закритото заседание на парламента, на което той одобри доклада на службата за работата й през миналата година, съобщи Дарик.

„Ние сега коментираме доклада на ДАНС и мога да ви кажа, че онова, което беше като забележки, необходимо е все пак да се потърси онзи кадрови потенциал, който да работи в посока повече към намиране на хора, които могат да боравят с арабски език и всички онези дейности, които са свързани в тази посока. Това е като кадрови ресурс. И в контраразузнавателно отношение това също е важно", заяви Иван Петров от ГЕРБ.

От ДПС са заявили, че националната ни сигурност е пробита. „Когато ДАНС е създаден, всъщност 2009 година бюджетът на Агенцията беше 135 милиона, тази година е 75 милиона. Съкращаването на 50% на бюджета неминуемо води до намаляване на функционалните способности. Кадрово Агенцията, според мен, изпитва съответните трудности. Тя направи една много сериозна реформа, за което ръководството й заслужава да бъде похвалено, но така или иначе няколко години наблюдаваме, че тези, които са дисциплинирани, които правят реформа вместо да бъдат награждавани, са наказвани с нови и нови орязвания. Считаме, че се е стигнало до абсолютния минимум и не бива повече да се посяга на бюджета на ДАНС", заяви Камен Костадинов от ДПС.

БСП са разкритикували липсата на представител на правителството по време на дискусията. „Прозвучаха доста сериозни въпроси, които също останаха без отговори. Те няма как да получат отговор в отсъствието на представители на правителството. Структурата на Агенцията, кадровото й обезпечаване, в това число качеството на кадровото обезпечаване, и напускането на неколкостотин служители за последните години и смяната на трима председатели за три години. Това не е спортен тим, на който треньорът да бъде сменен при всеки проблем", каза от своя страна Румен Петков от БСП.

Редактор: Сияна Любомирова

ДАНС погна любовниците на мафиотите

Оперативно дело "Държанка", в което се съдържа информация за любовниците на знакови мафиотски босове и авоарите, които гангстерите уп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com