X
 
 

Лозан Панов се превръща в знаме в борбата за независимо правосъдие

6681 14
photo of Лозан Панов се превръща в знаме в борбата за независимо правосъдие
Снимка: БГНЕС
Стартиралата процедура за проверка на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов предизвика Инициатива "Правосъдие за всеки" да организира протест на 4 февруари. А мотивът - евентуалното отстраняване на Панов от поста му.

Actualno.com изпрати запитване до Инспектората на ВСС (ИВСС) относно информацията и от там получихме потвърждение за течащата проверка. ИВСС потвърждава, че по искане на становище от съдии от Апелативния специализиран наказателен съд е започната проверка. Съдиите от спецсъда искат проверка на Панов заради възложена от него проверка на дейността на Апелативния спецсъд. Най-вероятно става въпрос за случая "Десислава Иванчева", заради който Панов постанови проверка на действията на Апелативния спецсъд от ВКС. Проверката беше наредена, след като при второ искане Иванчева и заместничката ѝ в "Младост" Биляна Петрова да бъдат пуснати под домашен арест, Апелативният спецсъд спря изпълнението на решението, докато се произнесе по жалба на прокуратурата срещу решението на първата инстанция двете да бъдат пуснати.

Тече проверка срещу председателя на ВКС - по сигнал на съдии от Апелативния спецсъд

Има проверка по отношение на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и дали той е нарушил Закона за съдебната власт ...

Проверката трябва да приключи до 20 февруари, като може да бъде удължена до 20 март. Според Инициатива "Правосъдие за всеки" обаче проверката е дали Панов не нарушава закона като "изпълнява законовите си правомощия да нарежда проверки по образуването, движението и разпределението на делата в апелативните съдилища". За инициативата това е категорично доказателство, че "политизираното и обслужващо олигархични интереси мнозинство" във ВСС иска да отстрани Панов, което неправителствената организация вижда като директна атака срещу върховенството на правото и независимостта на съда. А като доказателство за намерението инициативата вижда нежеланието на ВСС да се занимае с въпроса защо прокуратурата казва на Апелативния спецсъд да не обръща внимание на проверката на ВКС.

"Съдът трябва да бъде овладян изцяло и, чрез прокуратурата и мнозинството във ВСС, да бъде подчинен на олигархията, която управлява цялата държава и има непреодолимо влияние във всички власти. Ако отново премълчим, ако пак решим, че да опазим съда не е наша работа и продължим да защитаваме каузите си поотделно - разделени и фрагментирани, то неминуемо ще загубим всички битки, а скоро ще се окаже, че дори няма нужда от тях, защото всички институции и органи, всички медии дори ще са напълно овладени от статуквото на тази престъпна власт. Ще сезираме и Европейския парламент и ЕК с нарочна декларация за случващото се в съдебната власт и свободата на словото, подкрепена от гражданите на тази символична дата - 4 февруари. Спомняте ли си 4 февруари 1997 г. и Декларацията за национално спасение, която измъкна тогава България от кризата? Сега, 22 години по-късно пак имаме нужда от подобно народно единение, защото са застрашени демокрацията, правата и свободите ни!", пише във Facebook Инициатива "Правосъдие за всеки" и призовава за масов протест на 4 февруари. Протестът ще започне от 18:00 и ще продължи до 20:00 часа. Предвижда се да се превърне в шествие - от НДК до Съдебната палата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Мафията и държавата са така тясно оплетени че ако се опита някой да ги изреже като тумор от раково болен то държавата ще се разпадне. Но, натам вървят нещата. Мафиотските босове вече са в съдебната власт. Действа закона на Ал Капоне!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Знаете ли какво коментатири аз искам да започнат да сд избиват един друж мкнистри прдмиери президднти депутати,съдии прокурири ....дано господ да разпореди та да се куртулисаме от тах завинаги.....
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  доколкото знам панов след негово решение на съдебно дело вдигна гражданската отговорност до небесата.стига напъни и лъжи бе божков. нали взе левски.
 • Македонецъ 4 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  РАЗДЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ. РАЗДЕЛЕНИЕ. Е , кой е ПОСТИГНАЛ НЕЩО С РАЗДЕЛНИЕ ? Факите показват , че днешните есейски Държави са станали по слаби и НЕГОДНИ ДА се справят с идващите предизвикателства. Силна е само ек обслужваща интересите на Корпорациите и набъбнла до застрашителни размери КАСТАТА НА БЮРЮКРАЦИЯТА. И панов и този/тази 1 обслужват интересите на това ЗЛО и тези отпадъци*чки дето на 4.02. ще виж още ›› протестират и това ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ.И ако не може навсякъде , то поне в БЪЛГАРИЯ. Майната му на Запада.
 • ДуПеСе да се закрие 3 ДуПеСе да се закрие преди 6 месеца Профил на трол?
  Мафията обявява борба с мафията. ГолЕм смЕх...
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Не бе, защо? Какво смешно има? Просто едната мафия обявява война на другата. По улиците на Чикаго по времето на сухия режим е било същото... Само че преди 100 години.
  : 0 !
 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  Фактът , че апелативният съд спря прогреса на България в Банско. Нещо адекватно от правителството на борисов и спирачка означава , че много соросоиден б*клук има в тази съдебна система. Принципът разделение на властите доведе до днешната гротеска и трагедия/ почти липса на държава или държава воюваща със себе си. И ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ почти РАДИКАЛНО борисов и изобщо днешната политическа кон виж още ›› струкция НЯМА ДА ГО НАПРАВИ. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА Н.Ф. И ПАСТИРА СТОМАНА. А , този е ЕМБЛЕМА НА соросоидите/ките и просто е ТАКА.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Тъпак, ако има истинско разделение на властите, има и държава. А ти си една мишка зад клавиатура, работеща за копейки.
  : 5 !
 • Македонецъ 2.2 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  Абе я ги остави тези по настрани. Как да няма ? 29 години институциите НЕПРЕКЪСАНОТО са в някакво противоречие. Антиконституционните нпо са във всяка власт по неясни и Антиконституционни правила. Случеят Банско е много точен. Що така манипулираш ? Пропагандата ти свърши. Абе мал*мник РАЗДЕЛЕНИЕ значи РАЗДЕЛЕНИЕ. УКРЕПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА Е ЕДИНЕННИЕ.
  : 6 !
 • Македонецъ 2.3 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  Но , да бъда съвсем точен. Има две нпо дето са БЪЛГАРСКИ. Б.Н.О. ШИПКА И В.С. ВАСИЛ ЛЕВСКИ. АВАНГАРДЪТ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ. ТЕ СА МИ СКЪПИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ , а вие соросоиди от панов до последният трол/ка пишеш под инструкции на Америка СРЕЩУ България сте ми врагове и за да има България вие трябва да бъдете пречупени политически , икономически и с отнети всякакви възможности за влияние.
  : 7 !
 • Анонимен 2.4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ДО 2.3 Комуне що не се заемеш лично с въпроса или ще чакаш твоя пастир от стомана да се дигне от мъртвите, докато го чакаш ще пукнеш :)
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Инициатива "Правосъдие за всеки" трябва да изпрати зов за помощ към ЕК и ЕП, ако иска да бъде осуетена саморазправата на мафията с Лозан Панов !
 • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  Ама панов си е жив и здрав , никой не го гони , плюска соросидни кебапи и салата оливие на корем. Както се казва дай Боже на всеки такава саморазправа. Ясно какъв/а си и просто те мразя защото си соросоид/ка/. Помощ за вас ще се налага когато дойде СТОМАНАТА. Ама нали ще е СТОМАНА , а не свръхмека Мара като борисов и ще ви ПРЕЧУПИ веднъж за завинаги за да тръгне България не за друго.
  : 19 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ДО 1.1 Комуне чакаме да дойде стоманата :), кога ще стане това :), а до тогава гледай да не си пречупиш пръстите от злобно блъскане по клавиатурата, че после няма да има с какво да припечелваш
  : 4 !
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...

Последно в Актуално