Македония пуска жп. линията към България

10631
Македония пуска жп. линията към България

Споразумение за заем от 46,4 милиона евро за изграждане на жп. линията към България бе подписано от вицепремиера и министър на финансите на РМакедония Зоран Ставрески и директорката на транспорта на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Сю Барет, посочва в онлайн изданието си македонския ежедневник "Утрински весник".

Македония официално получи транша от Европейската банка за възстановяване и развитие, с които от началото на следващата година ще започне изграждането на отсечката София - Беляковцея.

Условията, при които ЕБВР предоставя заема на Македония са изключително благоприятни, със срок на погасяване от 15 години и гратисен период от 4 години. Лихвения процент по заема е шест ЕУРЛИБОР плюс 1 процент и в момента е 1,7 процента".

Проектът предвижда рехабилитация на източната част на железопътната линия на Коридор № 8 и по-точно на отсечката София - Беляковце с дължина 30,8 км. Реконструкцията ще започне през първото тримесечие на 2013 г. и ще завърши през 2017 г., а нстроителните работи ще се координират от Министерството на транспорта и съобщенията и "Български железници", посочва македонското издание.

Редактор: Петър Проданов

За количествените натрупвания и качествените изменения

Според  денните от последстното преброяване на Националния статистически институт в България има 3 милиона 887 076 хиляди жилища. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com