Меморандум гарантира развитието на Созополския залив

15563
Меморандум гарантира развитието на Созополския залив
Снимка: Actualno.com

Меморандум за развитие на Созополския залив бе подписан в Созопол. Подписи под рамковия документ сложиха Министърът на културата Петър Стоянович, областният управител Павел Маринов и кметът на града Панайот Рейзи, предаде Стандарт нюз.

Меморандумът определя стратегическите приоритети в следващите 10 години, стана ясно по време на дискусията. Областният управител Павел Маринов заяви, че е назрял моментът да се действа и това може да стане само ако има единомислие и подкрепа от страна на държавата, общината и местната общност в лицето на бизнеса и неправителствените оргатидации.

Започна археологическата зима в Созопол

Започна археологическата зима за археолозите на Националния исторически музей (НИМ), съобщиха от музея, предаде БГНЕС. Благодарение на...

Министърът на културата Петър Стоянович определи като изключително важно за развитието на Южното Черноморие и на държавата като цяло, необходимостта остров Св. Кирик да заеме достойно място като културен и туристически център. „Остров Кирик трябва да стане културен остров, който да показва уникалните образци на археология и култура в Созополския залив, но и културните традиции и постижения на цялото Черноморие. Затова приветствам идеята островът да се впише с приоритет в стратегията за развитието на Созопол и залива", заяви министърът.

Кметът Панайот Рейзи очерта петте точки в Созополския залив, които трябва да станат приоритет на държавата, за да се гарантира развитието на града като модерен туристически център, който залага на културния туризъм. „Това, което се случва днес е исторически момент за Созопол, защото, аз като кмет от години работя по тази идея, но за първи път на една маса с една визия за развитието на залива и пристанището сядаме с държавата и бизнеса. Това е нашият шанс и трябва да работим в тази посока", каза Панайот Рейзи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com