Наблюдават стената на язовир Ботево, няма опасност за населението

12078
Наблюдават стената на язовир Ботево, няма опасност за населението

Екипи на Пожарна безопасност и защита на населението наблюдават стената на язовир Ботево, няма опасност за населението. Това каза  главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

„Като цяло обстановката в страната остава без промяна след наводненията. Продължава бедственото положение в Добрич”, каза Николов.

Dm помага на пострадалите от наводненията в област Варна

Dm обяви, че ще отделя 3% от оборота на Сектор „Домакински продукти“ (продукти за почистване, пране, хартия и други домакин...

По думите му там се надяват днес след решение на Експертния съвет по отношение на отводняването на северната част на Добрич да даде резултат и нивото на водата да спадне, след което да започнат по-интензивно отводняване на засегнатите постройки, предаде Фокус.

„Наблюдаваме стената на язовир Ботево, намалява оттокът. На практика той е почти източен, но не напълно и затова не го обявяваме. Няма опасност за населените места наоколо – сведена е до минимум”, обясни Николов.

По думите му в цялата страна текат възстановителните дейности. Постепенно се изправят засегнатите от бедствието райони. „Във Варна освен комисиите, които минават за оценяване на щетите, много са важни и чистотата, хигиената и дезинфекциите, така че да не плъзнат някакви зарази, предвид високите температури”, допълни главен комисар Николай Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com