X
 
 

Националисти недоволстват от Гешев заради Луковмарш

2333 7
Националисти недоволстват от Гешев заради Луковмарш
Снимка: БГНЕС
Български Национален съюз скочи срещу главния прокурор Иван Гешев, заради разпоредената от него проверка на дейността на БНС.

Според тях в съобщението на прокуратурата има твърдения с невярно съдържание, а целта е да се провали провеждането на Луков марш на 22 февруари.

Гешев разпореди проверка на организаторите на Луков марш

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на Софийска градска прокуратура да извърши незабавна проверка по реда на гражданско – съде...

Луковмарш не е забранен! С решение № 5173 от 25.07.2019 г. на Административен съд София-град, забраната на кмета на Столична община е отменена. И това решение е окончателно и не подлежи на обжалване! Това решение е много добре известно на Йорданка Фандъкова и би трябвало да е известно и на Иван Гешев. Защото обаче точно в този момент той разпорежда тази проверка?, се казва в позиция на БНС.

В текста на БНС се казва още:

Факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е трън в очите на пъстра скупщина от НПО-та, фондации, етнически организации, партии, държавни институции, антифашистки лумпени и чужди посолства. Те опитват какво ли не, за да попречат на провеждането на марша - медиен натиск и лъжи, сплашвания и забрани. Но досега нищо не е спряло българските националисти да почетат паметта на един достоен български офицер, успешен държавник и пламенен патриот. Явно тази година прокуратурата ще е инструментът, с който горепосочените ще опитат да постигнат целта си.

Още нещо, написано в прессъобщението, буди недоумение. Твърди се, че прокурорската проверка трябва да “установи дали са спазени изискванията на Закона за политическите партии.” Не е тайна за никой, че от своето създаване през 2001 година Български Национален Съюз е неправителствена организация и никога не е бил партия. Съответно не е регистриран по този закон, а по закона за неправителствените организации с нестопанска цел. Излиза, че прокуратурата, образно казано, ще трябва да установи дали свинското месо отговаря на Българския държавен стандарт за мармалад.

Организаторите на "Луковмарш" се виждат като репресирани от Пеевски дисиденти

Уникално или не, но Българският национален съюз (БНС), за който се разбра, че събира в България на 21 април някои от най-знаковите орга...

Ние разглеждаме тази напълно изненадваща проверка като част от една масирана атака срещу Български Национален Съюз и въобще срещу националните сили в България. Тази атака започна с делото срещу водача на БНС Звездомир Андронов, чието първо заседание беше само преди 2 дни. А прокурорската проверка е следваща крачка от тази кампания. Че двете са свързани и преследват обща цел е без съмнение. Също времето, в която се случват (точно един месец преди Луковмарш), не оставя съмнение, че става въпрос за координирано мероприятие срещу най-голямото събитие на националистите в България през годината.

Независимо от всички опити за сплашване обаче, ние няма да се откажем от нашето законно право да почетем паметта на ген. Луков. Ще го направим както винаги напълно мирно и дисциплинирано, спазвайки всички законови разпоредби. Ако обаче бъде направен опит с репресивни мерки да ни бъде отнето това право, то това би означавало освен грубо нарушаване на Българската Конституция, и гавра с паметта на един български герой. И съответно ще бъде последвано от легалната съпротива на всеки родолюбив българин, който не може да приеме, че 30 години след номиналното падане на комунистическата диктатура, чрез забрани се определя коя историческа личност може да бъде почитана и коя не.

Actualno.com

Етикети:

 • Бай Ставри е радост! 7 Бай Ставри е радост! преди 4 седмици Профил на трол?
  Ето защо не искат Македония да стане членка на ЕС и НАТО - за да бъде плацдарм извън евро-регулациите за криминалните им и контрабандни далавери и пране на пари (ДПС-ара Христо Бисеров переше парите от рушветите през македонски банки, нали?!)!!! Данни за вносителя на боклука за централите на Ковачки: Българското търговско дружество "Блацион" ООД с ЕИК 203938566 с капитал 2000 лв., със седалище и а виж още ›› дрес на управление в гр. София-1113 СО-Изгрев, ул. Фр.Ж.Кюри № 20 ет.4 оф.3 (срещу македонското посолство!) и управител Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония, и съдружници: Блаже Игнатовски (800 лв.); "Юпитер Секюрити" ЕООД ЕИК 113591091 (300 лв.), Винченцо Трассари (300 лв.); Ецио Боче (300 лв.); Горан Ангелов (300 лв.)!!! А самият Ковачки ("ЛИДЕР") не беше ли коалиционен ортак и финансов благодетел на ДС-Ванче караПрасе (ДС-МВРо)? А екологичният зам-министър по отпадъците Николай Кънчев (от 30 години съпартиец, търговски съдружник, съБутилник и, както разправят в ДС-МВРо, любовник на ДС-Ванче караПрасе) не е ли от пропаганднаната шпионско-контрабандна структура на ДС- и субсидийна държавна издръжка под прикритието на противоконституционната политичвеска партия "ВМРО-Б.Н.Д."?! А ПЕРАЧНИЦАТА НА ПАРИ от контрабанди, пасорти, рушвети, .... ФОНДАЦИЯ в ЧАСТНА ПОЛЗА "ВМРО" (ЕИК 112602581, гр. Пазарджик ул. Ив. Вазов 14 ет.2 с шеф Красимир Дончев Каракачанов с ЕГН 6503295347) с противозаконно апортиарани ОБЩЕСТВЕНИ ИМОТИ и АКТИВИ на Македонските Братства дали случайно няма "дарители" (на рушвети) от кримнални лица и структури?! И случайно ли съпругата на ДС-Ванче - Росица Слабакова - караКачан - е парашутирана без необходимия стаж и юридически капацитет за прокурор в Соф. Градска, а сега и в Соф. Апелативна Прокуратуря - да "разследва" дебелака си, ли?! Ало-о-о, Гешев, врагът с ДС-партиен билет е в "гащите" ти и ако сам не се "подмиеш" - патриотарската краста не ти мърда!
 • Тодор Александров 6 Тодор Александров преди 4 седмици Профил на трол?
  Ако Гешев е принципен и спазва законите и Конституцията да назначи пълна проверка и на ФОНДАЦИЯ в ЧАСТНА ПОЛЗА "ВМРО" (ЕИК 112602581, гр. Пазарджик ул. Ив. Вазов 14 ет.2 с шеф Красимир Дончев Каракачанов с ЕГН 6503295347), в която са апортирани противоправно ОБЩЕСТВЕНИ ИМОТИ и АКТИВИ на Македонските Братства със замисъл приватизация от БКП-побъклгарената ДС-патриотарстваща МВРо-вска СГАН! Да се пу виж още ›› бликувт кои са "дарителите" на Фондацията и тя не е ли структура за пране на пари и легализиране на милиони от рушвети и коминсионни?!
 • Владо Черноземски е радост! 5 Владо Черноземски е радост! преди 1 месец Профил на трол?
  Червено-Черният ДС-Ванче гюфто-албинос-менгясъ караПрасе щял да си подава оставката, май а?! :-))) Без позволението от БКП-ШАЙКАТА! :-)))
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Щом е срещу Гешефтаров и аз отивам!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Какво да очакваме от червен прокурор?
 • Браво! 2 Браво! преди 1 месец Профил на трол?
  Автора стене жално и той :D :D Всичките тея РУБЛАДЖИЙСКИ псевдо патриотични организации трябва да се разбутат и заличат! Няма лошо в марша, няма лошо в символа! Но тези уродливи русофилски организации са като тумори!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Разкарайте този милиционер! Той е срам за България! Кьовеши ли ще чакате да го махне!