Никола Григоров: Историята е най-важното доказателство, че над българите в Македония се извършва геноцид (ВИДЕО)

2858
Никола Григоров: Историята е най-важното доказателство, че над българите в Македония се извършва геноцид (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и Невидимо

В днешното издание на „Видимо и невидимо: Абордаж“ Васил Данов разговаря с Никола Григоров - създател и дългогодишен водещ на телевизионното предаване „Сите българи заедно“, издател на десетки заглавия за най-значимите събития и личности в новата ни история, песнопойки и сборници със стари и нови песни от Македония. Никола Григоров е непримирим поборник за българската кауза в Македония, Сърбия и Гърция. През 2008 г. той откри гроба на умишлено забравения герой от Първата световна война ген. Иван Колев, със собствени средства възстанови паметника му и го превърна в място за всенародно поклонение.

„Когато през 2005 г. издадох първата книга на Янко Гочев „Руската империя срещу България“ много хора ме счетоха за луд, че съм издал такава книга, защото в тази книга са показани може би 90% от истините, които днес не се знаят и не се преподават в нашите училища и защото съм показал тези истини. За моя радост от 2005 г. досега истинското отношение на русия към България вече не е тайна. Мисля че вече 70-80% от българите знаят, така че аз съм доволен, защото много работи са свърших лично, второ много хора се пробудиха.“, казва издателят.

Според госта до преди няколко години много европейски дипломати от най-високо ниво подкрепяха Северна Македония за приобщаването ѝ в ЕС, например Урсула фон дер Лайен, Габриел Ескобар, Оливер Вархей, Еманюел Макрон. „След това има едно малко отстъпление от подкрепата. Европейските лобисти на престъпниците в Скопие, малко се свиха в черупката си.“ Още: Проф. Гергова за културното наследство: Разрухата е видима, а причините и факторите са невидими, но добре известни (ВИДЕО)

„Изрично е казано в Конвенцията за геноцида - когато се създават условия за унищожаването на дадена националност, това е геноцид. В Македония умишлено се създават условия. Първо ги няма в устава (Конституцията – б.р.), второ - напук на всичките договори, които са подписвани - международни конвенции, договори за Правата на човека, Хартата за правата на човека, българите от Македония нямат елементарни човешки права. Значи това е геноцид. След като създаваш условия за унищожаване на даден народ, след като е престъпление да се обявиш за българин, след като е притискан по всякакъв начин - унищожават му се книгите, вестниците.“, казва Н. Григоров.

„Още в сключването на Ньойския договор е записано – права на малцинствата. Всичките тези македонски лобисти са забравили даже и не си четат собствените документи (Хартата за правата на човека, Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи – б.р.). За да влезе една страна в ЕС тя трябва да отговаря на Копенхагенските критерии. В момента Македония не отговаря на Копенхагенските критерии, те не отговарят и на една запетайка от тези критерии.“, изказва мнението си Никола Григоров. Още: Как уж малка България се оказва "ябълката на раздора" между Хитлер и Сталин (ВИДЕО)

За интересите на русия в Македония, разписани в договор с Франция още 1893 г, защо нашите дипломати не повториха в основните му рамки гръцкия договор със Северна Македония, за икономическите зависимости на Западна Европа от русия – отговори на тези и други въпроси ще получите от видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Зелено движение" подкрепя исканията на гражданската инициатива "Даная за живот"

1 юни в МВР: Децата се докоснаха до полицейската професия (СНИМКИ)

Коментар №3 на седмицата: Балът на политиците

Коментар №2 на седмицата: Вучич е разочарован от нас, а ние - от предаността му към Путин

Коментар №1 на седмицата: Събаряйте къмпинги и не се чудете защо опашката към Кулата расте

Райко Байчев от Actualno.com с отличие "Майстор на словото" от конкурса Web Report

ДАЗД: Най-важното за децата е да ги разбираме, подкрепяме и обичаме

Поклонение в памет на жертвите на комунистически режим в концлагера "Белене"

Празнична програма за Деня на детето на Софийския литературен фестивал

Най-важните новини за деня: 31 май 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com