Нова зарядна станция за електрически велосипеди откри Kaufland в София

3358
Нова зарядна станция за електрически велосипеди откри Kaufland в София
Снимка: Кауфланд

Kaufland България инсталира безплатна зарядна станция за електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки на паркинга на най-новия си хипермаркет в страната – в квартал „Горубляне“ в София.

Това е втората зарядна станция за електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки в мрежата на Kaufland. Другата се намира на паркинга на обекта на веригата в кв. „Крива река“ в София и работи от октомври 2018 година. 

„Зарядната станция за електрически велосипеди удачно се вписва в изградената от Столична община велоалея, която минава точно пред хипермаркета в „Горубляне“, коментира енергийният мениджър на Kaufland Иво Василев. „По този начин нашата компания стимулира ползването на велотранспорта за придвижване и спорт в района“, добави той.    

„Зеленият“ ритейлър допринася за развитието на електромобилността у нас от началото на 2017 г., когато започва да оборудва свои обекти с бързи зарядни станции за електрически автомобили. Благодарение на Kaufland през 2018 г. у нас става възможно да се пътува от София до морето на ток.  

В момента веригата разполага с 13 електрически зарядни станции на територията на свои обекти в България: : София - в кв. "Банишора", в ж.к. "Младост" 4 и в кв. "Крива река", в Пловдив – кв. "Тракия", в Стара Загора – кв. "Бедечка", Бургас – кв. "Изгрев", Варна – кв. "Трошево", Велико Търново, Русе - бул. "Липник" 8, Добрич, Плевен - ул. "Сан Стефано" 80, Ботевград и Сандански.  

До края на 2022 г. е планирано изграждането на две нови зарядни станции за автомобили: в София (Kaufland в кв. „Малинова долина“) и във Варна (Kaufland с жк „Бриз“).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com