Новините: Най-важното за деня, 1 март

2371
Новините: Най-важното за деня, 1 март
Снимка: iStock

Нереалистично е да се мисли, че светът ще приключи с пандемията COVID-19 до края на годината, заяви СЗО в понеделник, цитирана от АФП.

ЕВРОКОМИСИЯТА ГОТВИ ПРАВИЛА ЗА ВАКСИНАЦИОННА “ЗЕЛЕНА КАРТА“

Европейската комисия ще предложи правила за ваксинационна "зелена карта" на Евросъюза този месец, докато блокът се подготвя да ускори имунизационните кампании, заяви шефът на комисията Урсула фон дер Лайен, предаде АФП.

МАРИЯ ГАБРИЕЛ: ПОГЛЕДНАТА ОТ БРЮКСЕЛ, БЪЛГАРИЯ СТОИ СТАБИЛНО НА ФОНА НА ПАНДЕМИЯТА (ВИДЕО)

България стои стабилно по отношение на пандемията, погледната от Брюксел. Знаете, че България беше сред държавите, които от самото начало подкрепиха европейския подход за справяне с кризата. Това заяви в ексклузивно интервю за "Студио Actualno" българският еврокомисар Мария Габриел.

ПРОФ. АНГЕЛОВ: ЦЕЛТА НИ Е ДА ПОСТИГНЕМ 70% ВАКСИНИРАНИ БЪЛГАРИ ДО ЮНИ, АКО ИМАМЕ ВАКСИНИ

Премиерът Борисов ме покани да стана здравен министър. Това, което мога да дам в сферата на здравеопазването, е да постигна основната цел на всеки един лекар - да подобря здравето на всеки един български гражданин. Това заяви в ефира на предаването "Тази сутрин" по bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов.

ЗАД КУЛИСИТЕ: ХУБАВА РАБОТА, АМА БЪЛГАРСКА – ЗА АПАРАТУРА, КОЯТО МОЖЕ ДА СПАСЯВА ОНКОБОЛНИ

Сигнал до премиера, до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, до председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски изпрати доскорошен научен работник от Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) Екатерина Николова (PhD). С него тя се обръща и към спонсорите на циклотрона, чиято задача е да произвежда радиофармацевтици за лечение на онкоболни - посолството на САЩ и АЕЦ "Козлодуй".

РАВНОСМЕТКАТАТА ЗА РАБОТАТА НА ДЕПУТАТИТЕ – ПЕЕВСКИ ОТНОВО Е ШАМПИОН ПО ОТСЪСТВИЯ

На финала на 44-тото Народно събрание е време за равносметка за работата на депутатите от 2017 г. до този момент. Парламентът е заседавал 485 пъти. Шампиони по отсъствия са: Делян Пеевски (ДПС) с 480 отсъствия, Елена Пешева (Воля) с 362, Весела Лечева (БСП) с 390 и Георги Марков (ГЕРБ) с 307.

САМО БОИЛ БАНОВ ОТ МИНИСТРИТЕ ОСТАНА ИЗВЪН ЛИСТИТЕ НА ГЕРБ

Министърът на културата Боил Банов остана единственият член на правителството от квотата на ГЕРБ, който няма място в депутатските листи. Това стана ясно, след като управляващите внесоха в районните избирателни комисии пълните списъци на кандидатите си за депутати. Крайният срок за регистрация на листите е 2 март.

ХРИСТО ИВАНОВ ИЗЛИЗА СРЕЩУ БОРИСОВ И НИНОВА В ПЛОВДИВ, Д-Р СИМИДЧИЕВ ВОДАЧ В СОФИЯ-ОБЛАСТ

Председателят на "Да, България" Христо Иванов влиза в пряк сблъсък с премиера Бойко Борисов и лидерката на БСП Корнелия Нинова. И тримата са водачи в столичния 25-и МИР както и в Пловдив.

ЛОЗАН ПАНОВ ОБЖАЛВА ОТКАЗА ДА МУ ДАДАТ ДОКУМЕНТАЦИЯТА ЗА ИЗВЪРШЕНИ ЗА НЕГО ПРОВЕРКИ

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати чрез Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) до Административен съд – София-град жалба срещу Решение № 2/10.02.2021 г. на главния инспектор, постановено по неговото искане за предоставяне на копие от цялата документация относно всички извършени спрямо него проверки.

МЕГАДЕЛОТО САПАРД ПРИКЛЮЧИ БЕЗ ОСЪДЕНИ, ПО ДАВНОСТ

След 13 години движение по съдебните инстанции мегаделото за източване на милиони от европейската програма САПАРД приключи заради изтичане на абсолютна давност, предава БНР. Делото беше прекратено от Апелативния спецсъд по отношение на последния подсъдим - бизнесменът Марио Николов.

ПУТИН ВЪЗРОДИ СТРАХА СИ ОТ НАТО

На първата си среща със съюзници от НАТО американският министър на отбраната Лойд Остин нарече Русия заплаха и обеща да я държи отговорна за „безразсъдни и агресивни действия“. Това пише Януш Бугайски във Washington Examiner, цитиран от inosmi.ru.

ПРИНЦ ХАРИ: СТРАХУВАХ СЕ ИСТОРИЯТА С МАЙКА МИ ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ С МОЕТО СЕМЕЙСТВО (ВИДЕО)

Принц Хари сподели в ексклузивното интервю на Опра Уинфри, че е заминал за Лос Анджелис заедно с Меган Маркъл и сина им, защото се е страхувал след смъртта на майка му принцеса Даяна историята да не се „повтори“ с него самия. Това стана ясно от трейлър на 90-минутното интервю, разкрит днес, съобщава „Дейли Мейл“.

ИЦО ХАЗАРТА СТАНА ТАТКО ЗА ТРЕТИ ПЪТ

Ицо Хазарта вече си има трета дъщеричка. Христо Петров, както е истинското име на рапъра, сам се похвали с щастливата новина в социалните мрежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com