Нулевата академична година не е проблем, проблем е бъдещето ни, казват "Ранобудните студенти"

45953
Нулевата академична година не е проблем, проблем е бъдещето ни, казват "Ранобудните студенти"
Снимка: БГНЕС

Окупацията на Софийския университет няма да попречи фатално на учебния процес. Няма да има нулева година – ще се удължи или срокът, или сесията, което не е нещо страшно. Това заяви един от лидерите на студентите-окупатори в СУ Ивайло Динев.

Ако протестните действия продължат още месец и половина, по правилник ще бъде обявена нулева академична година. Фатално ще е, ако студентите в този момент си мислят за сесията, за лекциите си, а не мислят за бъдещето си", коментира Динев, цитиран от bTV.

Студентите затвориха изцяло Ректората

След вчерашния „Поход на справедливостта”, който беше проведен с основната цел да бъде поискана сметка на политическото ста...

По думите му въпросът за "нулева година е един абсурд, който се коментира не от хора, свързани с образованието, а от хора, свързани с политиката". „На всички срещи с ръководството на СУ от "Ранобудните студенти" сме коментирали тази глупост и тя е отречена както от нас, така и от ръководството на висшето училище”, заяви Динев.

Междувременно контрапротестиращите поискаха “полицията да се намеси за възстановяване на учебния процес в Софийския университет”, съобщи БНР. Протестиращите пред Президентството заявиха, че ще поискат оставката на вътрешния министър, ако не може да се справи със ситуацията.

Утре в Ректората 430 студенти трябва да държат държавен изпит по наказателно право. "Ранобудните студенти" и ръководството на университета се разбраха, че препитване ще има, но в сградата на журналистическия факултет.

Протестиращите са решили не само да не допускат никого в Ректората, а и самите те да не излизат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com