Отстраниха от длъжност главни инспектори в Областната дирекция по безопасност на храните Бургас

2786
Отстраниха от длъжност главни инспектори в Областната дирекция по безопасност на храните Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Двама главни инспектори бяха отстранени от длъжност заради злоупотреби. Те са служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас и част от петимата служители на дирекцията, които бяха привлечени към наказателна отговорност от Специализираната прокуратура. Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд.

Actualno.com припомня, че на 27 август тази година при провеждане на акция на Специализираната прокуратура бяха задържани петима служители на ОДБХ – Бургас, между които и нейният директор д-р Георги Митев, който беше посочен за ръководител на групата. Обвинението, което им беше повдигнато, е за участие в организирана престъпна група за вземане на подкупи и други длъжностни престъпления на територията на Бургаска област.

Двама служители на бургаската БАБХ са отстранени от длъжност заради подкупи

Съдът отстрани от длъжност двама от инспекторите на БАБХ-Бургас, които бяха обвинени в корупция. Припомняме, общо петима служители на О...

Специализираната прокуратура и ГДБОП извършиха арести в Бургас, Несебър и Поморие. Събраните доказателства сочат, че от началото на 2016 година, в качеството си на държавни служители и с цел получаване на подкупи, участниците системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти в Бургаска област. Те използвали служебното си положение за да спират проверки на различни обекти от служители на Областната дирекция.

Установени бяха прекратени проверки в търговски обекти в Бургас, Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. Според разследващите, директорът на ОДБХ-Бургас лично спирал текущи проверки, като въздействал на свои подчинени.

Отстраняването от длъжност на двамата служители в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Министър Танева: В БАБХ предстоят сериозни промени

В БАБХ предстоят сериозни структурни и организационни промени, а освобождаването на досегашният й председател Дамян Илиев е началото н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com