Приютът за бездомни в Русе е препълнен

11771
Приютът за бездомни в Русе е препълнен
Снимка: БГНЕС

Приютът за бездомни "Добрият самарянин" в Русе, който е с капацитет от 60 места, е препълнен с хора. Това съобщи управителят му Мартин Николов по повод на прогнозата за минусови температури.

Той обясни, че вчера са се освободили три места, които ще бъдат заети веднага, тъй като има чакащи молби в дирекция "Социално подпомагане". Николов коментира, че приютът е в готовност да приема допълнително хора, ако се стигне до обявяване на бедствено положение.

Мъж загина при тежка катастрофа между Русе и Бяла

41-годишен мъж от Силистра, който се е прибирал от Германия у дома за Коледа, загина в поредната тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, пр...

Той информира, че от 1 януари догодина в "Добрият самарянин" няма да се предлага храна за обяд, като на бездомните ще се дава само супа за вечеря и закуска за сутринта. Причината е намаленият бюджет от държавата с 63 процента.

"Заради това намаление сме принудени да намалим храната, която е може би почти една трета от разходите на приюта", каза Николов. Той поясни, че в бюджета не са предвидени никакви пари за храна, но е било решено от спестявания да се дава закуска и вечеря през зимните месеци. Ще се направи опит за организиране и на благотворителна акция. Николов каза още, че за Нова година в приюта ще бъде организирано тържество за бездомните.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе