Продължаваме с окупацията, казаха студентите в Софийския университет

33513
Продължаваме с окупацията, казаха студентите в Софийския университет

Пълната окупация на Ректората на СУ продължава. Това заявиха представители на "Ранобудните студенти", които говориха след декларацията на ръководството на университета, в която беше посочено, че Академичният съвет не подкрепя крайните форми на протест.

Окупацията е безсрочна, а исканията остават - оставка на Народното събрание и на правителството.

И ръководството на НАТФИЗ срещу политическите искания в университета

Ръководството на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” възразява срещу всякакви опити висшите училища да се използват като територия за ...

По-рано днес след продължило три часа извънредно заседание на Академическия съвет ректорът на университета проф. Иван Илчев призова протестиращите студенти да изберат друга форма на протест и да спрат окупацията на Ректората.

„Само оставката на правителството ще спре окупацията”, заявиха студентите, предаде Агенция "Фокус". Според тях няма друга форма на протест сега, тъй като по-меката форма на обществено недоволство е продължила през последните четири месеца. По думите на протестиращите студенти – формата на окупация е успешна и те ще продължат с нея.

„Ако се откажем, ние се превръщаме в провалени и няма как да спрем. Ще продължим докрай. България е на младите, а не е на онези, които само говорят и нищо не правят, или на онези, които само крадат от народа”, заявиха още студентите „окупатори”.

Решението за продължаване на окупация бе посрещнато от събралите се в подкрепа протестиращи студенти в двора на Ректората с ръкопляскания и скандирания „Ние сме с вас”.

Първи впечатления от Академичния съвет - говорят само за пари

Не ми харесва това, което се обсъждаше на Академичния съвет. Това заяви Христо Николов, един от присъствалите от неправителствени орган...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com