Пловдивският съд определи мярка за неотклонение на Иван, наръгал Искрен

14858
Пловдивският съд определи мярка за неотклонение на Иван, наръгал Искрен
Снимка: БГНЕС

Пловдивският окръжен съд взе решение за мярка за неотклонение "Задържане под стража " на 16–годишния Иван Г., който с особена жестокост наръга Искрен на 23-ти октомври.

На 23.10.2013 г. в гр. Пловдив е откраднал вещите на Искрен И. – мъжки портфейл и пари на обща стойност от 350 лв.

Намушканият Искрен вече диша сам

6–годишният Искрен от Пловдив, който бе намушкан с нож от съученика си, вече диша без апарат. От днес момчето може да поема и теч...

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Иван Г. е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 12 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице изключителен случай, както и реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

БГНЕС припомня, че на 23 октомври, в дома на пострадалото момче, апартамент в нова кооперация зад църквата "Св. Иван Рилски", гостувал негов съученик от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии. Не е ясно защо са се скарали, но кавгата е прераснала в кървава битка. Пострадал е и нападателят, със срязани сухожилия на ръцете той също е настанен в болница.

Момчетата са десетокласници в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии - Пловдив. И двамата са изключително спокойни момчета, никога досега не са имали агресивни прояви, съобщи директорът на училището Людмила Ганчева. Днес в гимназията ще има извънредно събиране на всички паралелки и спешен педагогически съвет. Достъпът до училището е затворен за външни лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com