Прогноза за времето - 19 юни (петък)

6006
Прогноза за времето - 19 юни (петък)
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com

През нощта облачността над страната беше по-често значителна. На отделни места, главно в Югозападна България, имаше слаби валежи от дъжд.

Днес, 19 юни, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места в източната половина от страната ще има интензивни валежи и градушки. Ще духа до умерен, през деня временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София - 25 градуса. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Николай Петков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Спират ли валежите, кога ще става за море

През следващите дни валежите ще продължат главно в Източна България. Западната част на страната ще бъде пощадена от бури и градушки, до...

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, следобед купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 23 и 26 градуса, температурата на морската вода е между 20 и 22 градуса, на север от нос Калиакра 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, следобед купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

През почивните дни и в понеделник облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Разкъсвания и временни намаления ще има в часовете след полунощ и преди обяд. Ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. В събота валежите временно ще намалеят по обхват и интензивност, в неделя и понеделник отново ще са на повече места, ще има и райони с временно интензивни валежи. Ще духа северозападен вятър, през почивните дни - умерен, в понеделник ще отслабне. Дневните температури в събота ще са предимно между 25 и 30 градуса, през следващите дни слабо ще се понижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com