Прокуратурата: Няма образувани производства срещу протестиращи

10926
Прокуратурата: Няма образувани производства срещу протестиращи

В Софийска градска прокуратура няма образувани каквито и да е преписки или досъдебни производства за престъпления против Републиката срещу лица, участвали в различни форми на протест.

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата във връзка с информация в сутрешния блок на национална телевизия, че „Прокуратурата вече разследва недоволни от властта за диверсия“.

Сезираха Цацаров заради заканата на Орешарски да уволнява протестиращи служители

Главният прокурор Сотир Цацаров е бил сезиран заради изказването на премиера Пламен Орешарски, че държавните служители, които ходят на ...

По повод информацията, е разпоредена незабавна проверка от изпълнящия функцията градски прокурор Евгени Диков - за наличието на досъдебни производства или преписки с такъв предмет /чл. 106 НК – диверсия, престъпление против Републиката/. От проверката е установено, че на 25 юли 2013 г. прокурор от Районна прокуратура - София е изпратил преписка № 27694/2013 г. на Софийска градска прокуратура, с оглед преценка за наличието на данни за такова престъпление. По образуваната в СГП преписка № 7499/2013 г. на 3 октомври 2013 г. прокурор от градска прокуратура е отказал образуване на досъдебно производство, преценявайки, че не са налице данни за диверсия, както и за каквото и да е друго престъпление, включително хулиганство /чл. 325 НК/ или противозаконно пречене на органи на МВР /чл. 270 НК/.

Така изнесената тази сутрин информация не отговаря на истината. Не отговаря на истината и информацията на вестник „Капитал“ в брой № 45/16 - 22 ноември 2013 г., че „Неизвестен прокурор от Софийската градска прокуратура образувал дело за диверсия срещу задържан протестиращ срещу правителството пред парламента, заявиха от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com