"Ранобудните студенти": Излизаме, за да си вземем наградата за "Вдъхновител на годината"

19570
"Ранобудните студенти": Излизаме, за да си вземем наградата за "Вдъхновител на годината"
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

Да вземем наградата си за „Човек на годината – вдъхновител” – под това мото „Ранобудните студенти” организират поредният протест срещу управляващото политическо мнозинство.

Протестът ще се проведе утре, 14 декември, на площад „Независимост” пред Министерския съвет. Началният час е 18:00 часа. „Ранобудните” припомнят и какво означава тази дата за българската история в своето съобщение за протеста.

Протестът ще се засили през зимата, смята професор Георги Близнашки

Протестът срещу правителството няма да затихне - през зимата ще стане още по-настойчив. Това е категоричното мнение на един от преподав...

„24 години след онзи паметен митинг, който отмени Член Първи. 24 години след репликата "танковете да дойдат". Шест месеца от началото на протеста на Гражданите срещу Мафията. Шест месеца независимост. Ранобудните студенти и Протестиращият пред Министерски съвет са Човекът на годината – Вдъхновител. Да отидем на площад "Независимост", за да отбележим наградата си заедно всички, с които я заслужихме.”

"Протестирайте винаги, когато срещу вас се изправи безподобна арогантност, винаги когато има стена, която е готова да окървави ръцете ви, протестиращият човек не само е красив, но и горд и непримирим, протестът е най-значимото нещо, в което аз и моите приятели сме участвали, ако сега не преобърнем тази страница рискуваме да изгубим възможността за промяна", заяви Антоанета Цонева, председател на Института за развитие на публичната среда при обявяването на наградите на Българския хелзинкски комите т (БХК).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com