Румен Радев: Бъдещето принадлежи на нациите, които развиват не само икономиката, но и хората

6350
Румен Радев: Бъдещето принадлежи на нациите, които развиват не само икономиката, но и хората
Снимка: БГНЕС

Бъдещето принадлежи на онези нации, които развиват не само индустрия и икономика, но и на хората, които се подготвят за това бъдеще.

Това заяви президентът Румен Радев при представянето на уеб платформата на Националната инициатива "Спортувай с президента" в резиденция "Бояна". На нея не присъстваха поканени от президента министри.

Радев не иска да разчитаме на внос, обяви се против държавни бензиностанции

"Кризата с COVID-19 изведе на преден план въпроса за хранителната безопасност. Българите не трябва да разчитат на внос за своята прехра...

По думите му това това означава масов спорт, физическа активност, патриотично възпитание и своеобразен начин на живот.

Радев поздрави децата за Международния ден на детето и пожела щастлив празник на всяко едно дете. Децата са най-голямото наше богатство и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е убеждение около, което се обединява цялото българско общество, каза държавният глава.

Обездвижването сред младите хора на България се превръща във все по-значимо предизвикателство и спортът се свързва преди всичко с физическо развитие. Младите хора в епохите на социалните мрежи все още не обръщат нужното внимание на спорта, но спортът е нещо много повече от физическо развитие, изтъкна Румен Радев.

Той посочи, че спортът развива бързина, концентрация, гъвкавост на мисълта, обединява хората, народите, носи и мир. Спортът калява психиката и кове характера, дава самочувствие, утвърждава екипния дух, спортсменството и уважението към другия, спомага за премахването на агресията сред децата, дава здраве и може да намали разходите за здравеопазване, подчерта Радев.

Припомняме, че преди време Румен Радев сам даде пример, като показа чудесна физическа форма  по време на посещението си в 68-а бригада Специални сили в Пловдив. Пред тв камерите, макар и в костюм, Радев направи коремно набиране и събра погледите върху себе си.

Децата до 18 години вече могат да спортуват на открито и на закрито

От днес, 26 май, се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Т...

За съжаление условията за масов спорт все още са далеч от желаното и като материална база хиляди деца нямат физкултурни салони и са лишени от спортни съоръжения и занимания, отбеляза Румен Радев.

Целта на инициативата "Спортувай с президента" е да спомага за развитието и мотивацията на децата ни да спортуват, както и да съдейства за развитието на масовия детски спорт в България.

Каузата изисква лична и обществена ангажираност. Само с обединените институции, ще можем да спомогнем за по-голяма физическа активност и по-добър социален статус на нашите деца, за да можем да им осигурим по-добро бъдеще на тях и на България, завърши словото си президентът Румен Радев.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова иска всички деца да имат равен старт независимо от тяхното положение и социален статус.

Международен ден на детето

На 1 юни празнуваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, ...

Всички заедно трябва да мислим как растат децата ни здрави и да имаме онези хубави спортни постижения, за които мечтаем, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг
Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Времето не е подходящо за туризъм, тъй като облачността е много ниска. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).  Още: Внимание:...