София Прайд - празненство на различието между хората

6018
София Прайд - празненство на различието между хората
Снимка: БГНЕС

София Прайд е празненство на различието между хората. На Софий Прайд огромна част от хората не се чувстват комфортно, че определено малцинство бива преследвано поради специфично свое качество, не се чувстват комфортно в общество, в което живее омразата.

Затова те идват да подкрепят ЛГБТИ хората в правото им да имат личен живот и да са равноправни български граждани. Това каза пред bTV Пол Найденов, първият българинът, който открито признава че е интерсекс.

„Всички сме различни, просто т.нар. гей двойки много по-лесно се таргетират, много по-лесно е да посочиш някого и да го превърнеш в обект на омраза. Да си различен е основна обществена ценност, защото сексуалната ориентация е съвсем малка част от нашата идентичност, но точно заради нея тези хора биват преследвани”, каза още Пол Найденов.

Той обясни, че при раждането си е бил определен от лекарите като жена.

Интерсекс хората се раждат се с биология, която е различна от традиционната. За нас нашата биология не е въпрос на избор, каза Пол.

„Това, което в последствие се случва с интерсекс хората е плод на нуждата на обществото да стандартизира – телата ни. Според проучвания около 2% от хората се раждат с някаква форма на интерсекс. Т..е около 2% от нашата популация са нормализирани, което е огромно чисто.”.

Ляв общински съветник се изказа срещу София прайд

Прайдът или гей парадът, който организират всяка година в София, е агресивна демонстрация и тя дразни. Това каза общинският съветник от...

Той смята себе си за щастливец в някакъв аспект:

„Но има много случаи, в които с цел осигуряването на щастливо детство интерсекс децата прекарват по 7-8 години в болници в непрекъснати операции”.

Много дълго време Пол се бори в личната му карта да пише мъжко име.

„Това е аспект от моята идентичност. То не ме прави по-малко самия себе си. За съжаление, борбата за хора като нас е начин за оцеляване. Ако не се борим, нямаме никакъв шанс да бъдем себе си. За мен мъж или жена е просто социална роля. Аз себе си не бих се определил като мъж или като жена, но поради липса на друга опция, трябва да се дефинирам като едно от двете.

Пол има жена и две деца на 9 и на 13 г.

Организаторите на прайда: Защо трябва София да се превръща в най-хомофобната столица на Европа?

Защо трябва София да се превръща в най-хомофобната столица на Европа? Този въпрос зададоха днес организаторите на 10-тото издание на С...

„Децата не се нуждаят от обяснение на различното, те те обичат такъв, какъвто си, те те приемат като родител, не ти задават въпроса какво си. Те нямат всички тези предразсъдъци и са безкрайно чисти и отворени същества, които приемат нещата от живота такива, каквито са. Една от огромните отговорности на родителите е да възпитат децата си да приемат различието”.

Трудно ми е да приема, когато някой се опитва да вменява невъзможност за отговорно родителство на определена група от хора. Огромна част от твърденията които слушам, че гей двойките искаме да осиновяваме нечии деца. В България около 60% от децата са родени извън брак, данните бяха, че 30% от тези деца не познават поне единия от родителите си.

И в един момент, когато ЛГБТИ двойките искат припознаване на брачно равенство, огромната част от хетеросексуалното мнозинство не иска брак и не изпитва вътрешната нужда да дефинира семейството си, коментира Пол Найденов.

Любовта между родители и деца е най-важната семейна ценност. Много по-лесно е да се фокусираме върху това да мразим някого, вместо това хората да се обичат един друг, допълни той.

Какви ще са правилата за безпасност на София Прайд - прочетете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com