Спря строителството на АМ "Марица"

14159
Спря строителството на АМ "Марица"

Работниците на АМ „Марица", строящи участъка от Свиленград до Капитан Андреево, спряха работа. Над 100 служители на „Пътни строежи" от днес са в стачка, защото не са получавали парите си за последната година и половина.

Хората се събраха пред офиса на фирмата край Любимец, за да заявят, че така повече не може. Те вече саизпратили и подписка до ръководството на фирмата, която е подизпълнител на магистралата.

Екатерина Захариева: "Тpакия" тpбва да се строи 4 пъти по-бързо

Около четири пъти трябва да се увеличи темпът на строителството на автомагистрала "Тракия", за да бъде спазен планираният срок за завър...

От местния клон обясниха, че очакват пари, но не знаят дали и кога заплатите ще бъдат платени.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че всички дължими суми към строителя на АМ "Марица" до момента са изплатени, а проблемите с дължимите към работниците заплати са в правомощията на Инспекцията по труда.

Точно преди Нова година фирми, участвали в строителството на автомагистрала "Марица", бяха глобени от инспекцията по труда в Хасково. Санкцията е била наложена заради забавено изплащане на трудови възнаграждения с повече от месец. Съставени бяха пет акта на фирмите, които не са от Хасковска област. Наложените глоби са в размер на 4000 и на 6000 лева, предаде БЛИЦ.

Работниците са категорични, че няма да се върнат на работните си места, докато не получат всички дължими суми. Готвят се и да блокират магистралата.

Ремонтът на "Цариградско" и "Сливница" на цената на нова магистрала

Ремонти на основните булеварди в София струват колкото строителството на нова магистрала. Въпреки това Столична община обяви поръчките ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com