Столична община отчита 10% ръст на ваксинираните в „зелените коридори“

2315
Столична община отчита 10% ръст на ваксинираните в „зелените коридори“
Снимка: iStock

Интересна е статистиката, която наблюдаваме в последните седмици. Докато процентът на ваксинираните в страната е около 20%, в София е около 30%, а в централната администрация на столична община е 40%. Така че виждаме, че всичките тези усилия за ваксиниране, за даване на повече възможности на хората дават своя постепенен резултат. Това каза пред БГНЕС зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

Общо 1563 ваксини срещу COVID-19 са поставени през почивните дни в „зелените коридори“, организирани от общината. В сравнение с предходния уикенд, когато бяха 1466, се наблюдава ръст с около 10%.

Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени над 16 500 дози. През този уикенд ваксинация се извършваше в шест изнесени кабинета – в Културния дом в кв. "Дружба" и в пет търговски комплекса – в The Mall, "България Мол", "Парадайс център", "Сердика център" и "Ринг Мол".

В работни дни желаещите имат възможност да се имунизират в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени над 15 500 дози.

"Зелени коридори" и днес в най-големите болници в София

И този уикенд ще има т.нар. "зелени коридори" в най-големите болници в София. От 9:00 часа е отворени ваксинационния пункт в Александро...

Управителят на ДКЦ-12 д-р Васил Василев посочи, че в тяхното лечебно заведение функционира ваксинационен кабинет от самото начало на ваксинационната кампания и всеки работен ден от понеделник до петък се извършва ваксинация. Днес от сутринта до ранния следобед той каза, че са направени над 50 ваксинации на всички желаещи. „Има дни, в които има по-сериозен интерес, правим повече ваксини като количество, но има и дни, в които тази бройка намалява. За съжаление не може да кажем, че има тенденция във възходяща посока. Надяваме се, ние сме подготвени, имаме достатъчно ваксини, екипите са тук, работят, спазват си работното време. Ние преди бяхме изключително натоварени, имаше опашки от хора, желаещи да се ваксинират, докато сега единици идват и е много по-спокойно“, посочи д-р Василев.

Екипите на 12-то ДКЦ обслужват и събота и неделя – Мол Парадайз, Ринг мол и Културния дом в Дружба. Там за този уикенд са направили над 600 ваксини.

Продължава и инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на място при предварителна заявка от предприятия и фирми.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com