Съдът оправда ямболския кмет за нарушения при събарянето на бл. 20

17224
Съдът оправда ямболския кмет за нарушения при събарянето на бл. 20
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Ямбол оправда кмета на града Георги Славов по обвинение в нарушения при събарянето на блок 20 в ромската махала, съобщава „Фокус”.   

„Не мога да не съм доволен от решението на съда, най-малко защото потвърди онова, което от самото начало се опитвам да обесена на всички, че това е поредното е поредното дело по измислен сигнал, и е образувано по скоро с идеята да си изгубим взаимно времето. Надявам се, че всички следващи дела, които убеден съм ще ми бъдат повдигнати, защото прокуратурата и полицията работят много усърдно да бъдат пак за проблеми, които съм решил. Защото за всеки решен проблем има дело. Аз съм убеден, че за всички големи проекти, които реализираме в Ямбол ще има дела”, коментира Славов, след като чу присъдата.

Сигнал за бомба в сградата на Окръжния съд в Ямбол

Сигнал за бомба евакуира сградата на Окръжния съд в Ямбол, където днес трябваше да се проведе заседание по делото срещу кмета на Ямбо...

Прокурорът по делото Димитрина Георгиева, която обвини кмета, че е ощетил бюджета на общината с над 290 000 лева, беше категорична, че ще протестира срещу решението на окръжните съдии в Ямбол.

Припомняме, че прокуратурата обвини Славов, че през периода септември-октомври 2010 г. умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанистването на повереното му имущество. Именно в този период бе съборен и блок 20, който според проверките бе опасен за самонастанилите се в него 2000 роми.

Според обвинението изпълнителят е имал задължение за „извозване и депониране на всички строителни отпадъци". При реализация на операцията обаче строителните отпадъци са предоставени в разпореждане на фирмата - стомана за 227 000 лв. и инертни материали (бетонови отпадъци) за 62 800 лв.

В резултат са последвали значителни щети за община Ямбол в размер на 290 500 лв.

В Ямбол организират конкурс за красота с благотворителна цел

За трета поредна година в Ямбол ще се проведе конкурс за женска красота с благотворителна цел, предаде БТА. Събитието ще се състои в на...

Окръжният съд даде ход на делото през март тази година.

Ход на това дело Окръжният съд даде през март 2013 г. То трябваше да се гледа още преди два дни, но тогава сигнал за бомба в съда го отложи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество