Тази Коледа подаръците ще са изработени от нас

1701
Тази Коледа подаръците ще са изработени от нас
Снимка: Envato

Ако тази Коледа искаме да изненадаме своите близки с ръчно направени от нас подаръци, ще ни трябват две неща - правилните инструменти и подходящото празнично настроение. За коледния дух всеки от нас намира различен начин за вдъхновение - музика, филми, книжки и т.н. Но за правилните инструменти може да заложим на богатото разнообразие от предложения на марката Parkside, които може да открием в най-близкия магазин на  Lidl.

Имаме настроение и правилните инструменти. Ами сега какво? Ето няколко идеи, които със сигурност ще събудят въображението ви и може дори да измислите още по-интересни или запомнящи се подаръци за близките ви хора.

Подаръкът, който ще напомня всеки ден за нас

Вероятно всеки от нас има близки хора до себе си, които работят в офисна обстановка, използващи всеки ден различни канцеларски пособия - химикалки, моливи, кламери и т.н. Какво ще кажете тогава за тази Коледа да им подарим по един лично измайсторен от нас дървен органайзер? Изработката на тази идея за подарък под елхата става бързо, лесно и всеки ден тя може да напомня на получателя за нас. Тук по принцип ще ни трябва правилното дървено трупче и няколко различни инструмента. Но ако използваме мултифункционалния 3 в 1 уред PKGA на Parkside, може да сведем всичко до само един!

Със своите различни функции - пробиване, рязане и шлайфане - той може да се окаже най-точният  уред за тази цел. След като сме открили правилния дървен материал (орех за предпочитане), трябва да изрежем от него подходяща форма за нашия личен подаръчен органайзер. Ако заложим на правоъгълна визия, то той е хубаво да е с размери около 10 см. височина и 18 см. широчина. След като сме изрязали правилната форма с компактния трион от комплекта на мултифункционалния инструмент PKGA на Parkside, идва ред да пробием дупки с различен размер във вече оформеното трупче.

Това може да стане като сменим приставката с такава за пробиване на дърво и използваме подходящо за тази цел свредло, известно още в майсторските среди като бургия. Дупките трябва да са с дълбочина около максимум 4 см., за да може в тях спокойно да се поставят и използват различните канцеларски принадлежности. За финал отново може  да сменим приставката и да поставим такава за фино шлайфане. Или казано с по-прости думи - да изгладим всички недостатъци по дървото. С няколко бързи движения и последно оглеждане на финалния подаръчен продукт, нашият личен коледен органайзер е напълно готов за подаряване!  

Рамка за скъп спомен

Коледните празници са точно онези дни от годината, в които може да си разменяме подаръци със скъпи спомени за нас. Точно затова следващото предложение, което  лично може да измайсторим, е една прекрасна дървена рамка. В нея може да поставим както някоя любима снимка, така и собственоръчно произведение на изкуството. За направата на прекрасната коледна рамка ще ни трябва отново подходящ дървен материал и няколко подръчни инструмента. Тук може да използваме настолния циркуляр PTS на Parkside, с който да изрежем летвите за нашата рамка. Важното за правилното изработване, разбира се, е да спазваме правилото за изрязване на летвите под ъгъл 45°, за да подарим една права и красива рамка. След като сме изрязали четирите летви остава само да ги закрепим с подходящо за дърво лепило и сме готови. Ръчно изработената ни рамка за скъпи спомени е готова да изненада някого под елхата.

Малки декорации за страхотно коледно настроение 

Тази година също така може да подарим на близките ни и ръчно изработени от нас коледни декорации. Играчки за елха, орнаменти, фигурки и още много различни идеи сега могат да бъдат реализирани благодарение на правилните инструменти. Споделяме ви идея за празничен дървен свещник във формата на звезда, който да украсим с различни орнаменти. За тази цел ще ни трябва прободен трион (Зеге) като например PSTD 800 на Parkside и пистолет за топло лепене PNKP отново на добре познатата сред всички майстори марка. С подходящ шаблон и дърво ние може да изрежем една прекрасна коледна звезда, която да превърнем в истински празничен свещник. Подходящите декоративни елементи, които да залепим с пистолета за топло лепене, могат да бъдат най-различни. От малки и сладки шишарки до зелени и свежи борови иглички и т.н. - всичко е в нашите креативни ръце и идеи, и правилните инструменти.

Това бяха нашите предложения за ръчно направени коледни подаръци, които благодарение на инструментите Parkside в  Lidl могат наистина да изненадат някого празнично под елхата. Разбира се, самите инструменти са достатъчно голям подарък за всеки запален хоби майстор. Подсказваме ви, че вашата половинка ще засияе от щастие в мига, в който види кутията на Parkside да се подава изпод празничната коледна опаковка. Винтоверт, нивелир или нещо още по-специфично, с такъв подарък не само ще събудите майстора в у тях, но и ще се радвате на всички красоти, които ще сътвори с инструментите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com