Военните не искат референдум за Змейово

5857
Военните не искат референдум за Змейово

Военните и работниците на полигона в Змейово не искат референдум за това дали той трябва да съществува. Това стана ясно по време на представянето на новия шеф на военния полигон – подп. Иван Иванов, предаде Стандарт нюз.

Всички политически сили в местния парламент на старозагорци подкрепиха идеята на ВМРО-БНД за допитването и процедурата за обявяването му вече е в ход.

В Стара Загора искат референдум за Змейово

Всички партии и коалиции, представени в Общинския съвет в Стара Загора, подкрепиха идеята за провеждане на местен референдум за закри...

„Това че хората ще си кажат думата кой обгазява Стара Загора не ни притеснява, защото това не е изпитателният полигон, той е най-откритото и прозрачно военно поделение в Българската армия от няколко години”, заяви зам.-министърът на отбраната Валентин Радев. Той за пореден път потвърди, че на полигона се изпитват нови и стари боеприпаси и оръжие, а не се утилизират и унищожават, както постоянно се тръби. Според него до 2-3 години въобще ще забравим думата „утилизация”. В Българската армия в момента били останали под 5 хил. тона остарели боеприпаси и до 2015 г. те трябвало да бъдат изтъргувани или ликвидирани.

Работещите около 130 военни и цивилни обаче бяха далеч по-категорични в защитата на военния полигона. Според тях референдума е бзсмислен, защото полигонът е „чист”.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com