Връзката Северна - Южна България е в повече от лошо състояние

5055
Връзката Северна - Южна България е в повече от лошо състояние

Най-пряката връзка между Северна и Южна България не е ремонтирана над 30 години и състоянието и е повече от окаяно. Става въпрос за пътя Шумен - Велики Преслав - Върбица, който минава през Върбишкия проход.

Пътят е първокласен по характеристика, но като състояние е далеч от това определение - по-скоро прилича на отсечка за офроуд рали.

Въпреки многократните обещания на политици и институции през годините пътят не е ремонтиран. През пролетта търпението на жителите на Велики Преслав се изчерпа и те проведоха няколко протеста с искане за незабавна рехабилитация на пътя. Няколко месеца по-късно обаче единственият ремонт на отсечката се изразява в изкърпването на най-опасните дупки. За рехабилитация на Върбишкия проход пък изобщо не става и дума, показва в свой репортаж Нова телевизия. 

Мъж помете бебе с колата си и избяга

6-месечно бебе е с опасност за живота след катастрофа в село Мадара, съобщиха от ОДМВР-Шумен. Виновник за инцидента на ул. „Съеди...

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че пътят Шумен - Велики Преслав - Върбица е предвиден за рехабилитация и пътното ведомство има готовност за старт на ремонта при осигуряването на нужните средства. Дотогава жителите в региона ще продължат да се движат по разбитите пътища, те са готови и на нови протести, ако ремонтът се забави във времето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com