Засилена охрана около Израелското посолство

7583
Засилена охрана около Израелското посолство

След случилото се днес следобед в Бургас пред посолството на Израел в София се появиха първи индикации за повишаване на мерките за сигурност.

Ситуацията пред израелската мисия в страната ни изглежда на пръв поглед спокойна. Пред посолството в София нямаше необичайна активност, но въпреки това около 19.30 часа пред сградата, в която се помещава посолството, спря автомобил на жандармерията, от който слязоха няколко жандармеристи, облечени в бронирани жилетки. Охраната на входа също остана бдителна. Събитията не са тук, в друга част на страната са, коментира малко по-рано днес един от жандармеристите, охраняващи посолството.

Припомняме, че веднага след тежкия инцидент на Бургаското летище кметът на София Йорданка Фандъкова иска засилена охрана около всички места, свързани с еврейската общност.

Кметът на София Фандъкова поиска от Столична дирекция на вътрешните работи засилено полицейско присъствие около всички места, свързани с еврейската общност, както и местата, където пребивават израелски граждани. Предвид инцидента в Бургас столичният кмет поиска също така засилване на охраната около местата с масово пребиваване на хора и пред дипломатическите представителства.

Редактор: Петър Проданов

МВнР до Actualno: 6 загинали, 32 ранени

По предварителни данни шестима души загинаха и над 30 бяха ранени при взрив на туристически автобус до летище Сарафово. Това съобщиха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com