Засилваме техническия контрол по границите

11501
Засилваме техническия контрол по границите
Снимка: БГНЕС

Ще бъдат закупени нови скенери, ще се увеличат съществуващите и ще бъдат поставени в дълбочина за пълен технически контрол, като това да не води до затрудняване на трафика. Това са част от мерките, които МВР ще предприеме в борбата с контрабандата. За тях съобщи пред журналисти главният секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров след срещата с министъра на финансите Петър Чобанов, предаде Стандарт нюз.

Лазаров каза, че техническият контрол се въвежда за преодоляване на субективизма на работата в борбата с контрабандата на отделните екипи.

1200 нелегални бежанци са опитали да избягат от България към Европа

Общо 6400 нелегални емигранти са били задържани от властите от началото на годината. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лаз...

Главен комисар Лазаров каза, че ще се работи за усилване на контрола по вътрешните граници със страните, които са от Европейския съюз, защото „имаме крещящи случаи на ощетяване на бюджета".

Той уточни, че паралелно с това от МВР ще усилят присъствието на камерите, които да документират съответните проверки, за да е ясно всичко.

„На практика по този начин ще имаме увеличен технически контрол, ако съвместните екипи на МВР и Агенция Митници ще продължават да действат", каза Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com