Ако купувате жилище - проверявайте дали блокът има канализация, съветва Фандъкова

6182
Ако купувате жилище - проверявайте дали блокът има канализация, съветва Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Канализацията в централната градска част на града е на 100 години. Затова и ремонтите, които правим, са толкова тежки. Тази година изграждаме около 50 км водопровод и канализация. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за bTV.

Тя посъветва хората, решили да си купуват нови жилища, да проверяват дали блокът има изградена канализация. "Все още е възможно да се строи с т. нар. изгребни ями – за мен законът трябва да забрани такава възможност, това се оказва проблем в проливните дъждове". По думите й за последните години са инвестирани много средства в обновяване на инфраструктурата.

Фандъкова: По обособени трамвайни трасета ще се движат и автобуси

Имаме проект по обособени трамвайни трасета да се движат и автобуси на градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова...

"Изградени са над 200 км. канализация и водопроводна мрежа. Това е много сериозна инвестиция, която не се вижда, защото е под земята. Тази година изграждаме около 50 км водопровод и канализация. 4 км. канализация, 12 км. водопровод се изграждат в кв. "Симеоново" – около 7 млн. лева са инвестирани там до сега", допълни тя.

По повод летните ремонти в София тя обяви, че на бул. "Тодор Каблешков" разширението се асфалтира. Бул. "Васил Левски", отсечката от "Граф Игнатиев" до ректората, ще бъде готов до началото на август. Бул. "България" се нуждае от цялостен ремонт, но заради огромни тапи, които биха се образували, се прави поетапно. 

Фандъкова отправи молба гражданите да се намерят други маршрути. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София