Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близки на загинали на пътя протестират в София

23 май 2024, 12:04 часа • 755 прочитания

Близки на загинали на пътя започнаха автошествие в столицата, което тръгна от "Цариградско шосе". Към тях се присъединиха и протестиращите срещу новата организация на движението в центъра на София, които настояват за оставката на кмета.

Поредно недоволство

Между 150 и 250 автомобила се очаква да се включат в автошествието, като това ще затрудни сериозно движението в центъра на София. То тръгва от "Интер Експо център", минава през кръстовището на Софийския университет и спира за момент на бул. "Патриарх Евтимий", по цялата дължина на платното.

ОЩЕ: Призоваха Фандъкова и Борисов извънредно в СОС заради Симеоновския лифт и "Патриарха"

Същото автошествие продължава след кратко спиране и отива през бул. "Христо Ботев", "Жълтите павета", и отива пред Столична община.

"Пешеходното шествие тръгва от булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий", спира за момент пред Съдебната палата, и отива и също се слива с другото шествие пред Столична община", обясни Венцислав Бончев, един от организаторите на протеста.

Исканията на протестиращите са за спиране на безаконността, която се вихри по българските пътища. Основните им искания са за шест оставки начело с кмета на София Васил Терзиев, зам.-кмета Павлов и всички други замесени с последните събития.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес