Открит урок по родолюбие: 625 нови знамена за всички училища и детски градини в София (ВИДЕО)

4305

"По повод 3 март пожелах на учениците да обичат родината си, да си даваме сметка, че ние сме потомци на древен, смел народ, който е водел неравни битки, твърде често и толкова много столетия. Въпреки това ние сме устояли. Казах им, че за да можем да празнуваме днес с тях тук хиляди наши предци са печелели битки, които стотици са считали за обречени. Водела ги е вярата, любовта към родината, обичта и усещането, че сме част от нация с достойно минало и на която те са достойното бъдеще".

Това каза пред Actualno.com председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който отправи приветствие пред гимназистите във Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън". По негова инициатива за националния празник ще бъдат обновени 625 трибагреника във всички образователни институции в столицата, без значение държавни или частни – детски градини, ясли, училища, гимназии.

"С подкрепата на общинските съветници от всички партии в общинския съвет и с подкрепата на г-н Мирослав Боршош предложихме и осигурихме финансиране за 625 знамена за всички образователни институции (държавни и частни), защото това са децата на София, на България и трибагреника над всички ни обединява“, подчерта още Георгиев пред Actualno.com.

В навечерието на отбелязването на националния празник на България всички знамена бяха осветени от Негово високо благоговенство ставрофорен иконом Кирил Попов, който обяви, че в навечерието на националния празник децата и младото поколение трябва да пазят завета на предците си.

От своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че знамето е национална гордост, национална светиня и обект на почит.

Какво споделиха учениците от Втора английска гимназия и как почетоха националния ни празник, вижте във видеото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com