Ивет Лалова с лекота се класира на полуфинал в спринта

17620

Ивет Лалова се класира на второ място в третата серия в бягането на 100 метра и влиза в полуфинала на женския спринт на Световното първенство по лека атлетика в Москва. Полуфиналите в дисциплината са утре от 18:35 часа българско време, а финалът - от 20:50 часа.

Лалова записа време 11:18 секунди, а Шери-Ан Брукс, която се класира трета, остана с 11:32 секунди, като не убеди с формата си. Серията беше спечелена от шампионката на САЩ Инглиш Гарднър с резултат 10:94 секунди - феноменално постижение, а Гарднър дори спря в последните десетина метра.

Ивет вдига сватба в църква на 745 години

Българската спортна сватба на годината безспорно ще е тази на атлет номер 1 Ивет Лалова и нейния годеник Симоне Колио, който също е ср...

Иначе досега българските атлети не могат да се похвалят с кой знае какви постижения, като дори имаше едно доста посредствено представяне. То беше на Радослава Мавродиева, която записа най-слабото си постижение през сезона в квалификациите в тласкането на гюле. С резултат от 17.34 м тя не намери място сред 12-те финалистки. Тя записа още 17.16 м и 17.33 м в днешната квалификация. Последната атлетка, която се класира за финала е Алена Копец (Блрс) – 17.87 м.

Личният резултат на българката е 18.67 м от май. От седемте си състезания от март насам Мавродиева само в едно е завършвала с постижение под 18 м – 17.40 м на Европейска купа по зимни хвърляния в Кастейон през март.

Вчера младата българска надежда в спринта на 100 метра при мъжете Денис Димитров финишира шести в серията си с резултат 10:29 секунди, предаде bgatletic. Това беше вторият най-добър резултат в кариерата на Денис след 10:16 секунди през юни. Пейменг Занг (Кит) подобри националния рекорд на страната си на 10:04 секунди за победата в серията на Денис. Втори се нареди Ричърд Томпсън (Тринидат и Тобаго) с 10:14 секунди, а трети финишира Джейсън Роджърс (Сейнт Кидс енд Невис), осигурил си по място право на полуфинал с 10:19 секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com