X
 
 

Христо Стоичков направи дарение за бебето Мая (СНИМКИ)

1436 0
photo of Христо Стоичков направи дарение за бебето Мая (СНИМКИ)
Снимка: Aктуално
На официалното връчване на символите на званието Почетен гражданин на Стара Загора Христо Стоичков обяви, че паричната премия ще бъде преведена по сметката на едногодишната Мая, която трябва да замине на лечение в Турция в началото на януари.

“Щастлив съм. Горд съм, че от днес съм един старозагорец повече. Това го приемам като задължение оттук нататък, където и да съм по света да казвам, че Христо Стоичков е гражданин и на Стара Загора“, каза световноизвестният футболист в Града на липите.

Днес Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора, официално връчи на Камата символите на званието Почетен гражданин. Решението за удостояването му със званието беше взето от общинския съвет още миналата година. Ангажиментите на легендата обаче не позволяваха официално да получи символите - почетна огърлица, грамота и парична премия в размер на 3000 лева.

"Смятам, че е заслужил своето признание да го удостоим с огърлицата, с почетния знак, да получи достойното си място и в сърцето на Стара Загора. Ицо, ти си един голям приятел на Стара Загора", заяви кметът Тодоров при връчването на символите.

Христо Стоичков обяви, че Стара Загора е град със спортни традиции и не е случайно, че от тук е тръгнал и първият български футболист-носител на "Златната обувка" Петър Жеков. Следващата му инициатива в Стара Загора ще е насочена към децата, разкри той. Камата се надява да представи биографичната си книга в Града на липите през следващата година и обяви, че има идея за демонстративен мач между тийм на Централна и Южна България и отбор от останалата част на страната.

Миналата година носителят на "Златната топка" от 1994 година популяризира Стара Загора като организира футболно шоу между отбора на Христо Стоичков и приятели и дрийм тийма на „Барселона” на стадион “Берое”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 22 ноември

Овен Днес ще ви се случи нещо хубаво. Не го търсете и не го дебнете, за да не се уплаши и да не избяга. Телец През този ден може да се решите да признаете...

Последно в Актуално