Старозагорските съветници решиха общината да придобие АГ комплекса

1303
Старозагорските съветници решиха общината да придобие АГ комплекса
Снимка: Община Стара Загора

С 49 гласа „за“ на днешното заседание на общинския съвет в Стара Загора беше прието предложението общината възмездно да придобие от сградата на бившия Акушеро-гинекологичен (АГ) комплекс. В тази връзка се предлага на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД да придобие недвижими имоти частна общинска собственост, върху които са построени сгради, собственост на дружеството, както и да се приспаднат изискуемите публични общински вземания за данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци. Намеренията са на мястото на бившия АГ комплекс да бъде превърнат в съвременен общински здравен и рехабилитационен  център. За целта в сградата ще се извършат необходимите ремонтни дейности и ще си закупят съвременна медицинска апаратура и оборудване, а голяма част от извънболничната помощ на територията на Стара Загора ще може да се пребазира в новия център. 

Старейшините гласуваха на второ четене Наредба за разкопаване на техническата инфраструктура на територията на Община Стара Загора и Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. На първо четене те приеха и Правилник за предоставяне на финансова помощ в полза на физически лица на територията на Община Стара Загора, който урежда реда и начина за предоставянето и отчитането на средства за еднократни безвъзмездни финансови помощи на нуждаещи се физически лица. Предвижда се помощите по  Правилника до се одобряват еднократно от постоянната комисия по социална политика и да се отпуска след влизане в сила на решението на общинския съвет. 

6 горски пожара в Старозагорско от началото на годината

От Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) обявиха на работно заседание в Областната администраци...

Съветниците подкрепиха и предложението за освобождаване от заплащане на такси до края на юни ползвателите на общински терени - тротоари, площади и улични платна, извършващи стопанска дейност в заведения за хранене и развлечения или за разполагане на маси за консумация.

Те подкрепиха и общината да кандидатства с проектно предложение по предефиниран проект „Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините в България“ по програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“, финансирана по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и одобрение на проект на Споразумение за партньопартньорство между  Национален Доверителен Екофонд, Община Стара Загора и останалите партньори по проекта. Целта е да се подобри капацитета на местните власти за планиране и идентифициране на креативни и иновативни решения за градско планиране и тяхното прилагане за смекчаване на въздействието и адаптацията към климатичните промени. Беше одобрено и осигуряването на устойчивост на проект „Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора“.

Съветниците приеха и годишните финансови отчети за 2019 г. на общинските търговски дружества със сто процента общинско участие. Шест от тях са приключили финансовата година на печалба, а най-голяма загуба е генерирало Общинското дружество „Обредни дейности“. Съветниците  дадоха съгласие да се подновят договорите за управление на управителите на общинските дружества „Мересев” и „Обредни дейности“ до провеждането на конкурси за избор на управители.

На днешното си заседание старозагорският общински съвет разгледа близо 60 предложения.

Младежкият център в Стара Загора спечели проект за близо 2 млн. лева

Уведомление за одобрена безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 870 986 лева за период от 36 месеца е получено в община Стара Заго...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Отпуснати са средства за ремонт на знаково читалище в Шипка

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

Любопитен мечок открадна и счупи телефон на посетител в зоопарка в Стара Загора

С пъстра програма община Стара Загора отбелязва коледно-новогодишните празници

Община Стара Загора ще помогне на семейства, пострадали от пожар

Информационен киоск улеснява достъпа до услугите в община Стара Загора

Над 120 новозасадени дръвчета ще растат в Стара Загора

Зимата взе жертва в Казанлък

Кметът на Казанлък връчи трудовите договори на новоизбраните си колеги на населени места

Стара Загора отново ще бъде домакин на оперното и балетното изкуство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора