Григор Димитров преодоля Иржи Весели и е на полуфинал в Истанбул

1592

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров изигра солиден двубой в Истанбул срещу огромния чех Иржи Весели, който нашумя с победата си над световния номер едно Новак Джокович в Монте Карло. Димитров показа добра игра и необходимата доза характер, за да победи Весели в два сета – 7:6 (1), 6:1. Така на полуфинал Димитров излиза срещу победителя от мача Марсел Гранойерс – Иво Карлович.

Началото на мача подсказа какво можем да очакваме – доминация на сервиса, повече силова игра от страна на мощния чех и повече гъвкавост и пластика от Григор. В първите пет гейма посрещащите спечелиха едва две точки общо, но при 2:3 Весели успя да подходи по-агресивно, Димитров направи и две леки непредизвикани грешки от форхенд и чехът поведе с пробив – 4:2 гейма. Григор се закачи в следващия гейм, затруднявайки за пръв път Весели на сервис, но само до един дюс и чехът удържа. Българинът обаче успя да се върне в сета, като върна пробива в деветия гейм, след като спаси сетбол и реализира още първата си възможност да пробие с уникален мощен бекхенд по правата от движение по наглед невъзможна топка.

Пиронкова се класира за втория кръг в Истанбул

Цветана Пиронкова стартира участието си в турнира на клей в Истанбул с изразителна победа над Аляксандра Саснович от Беларус, предаде Б...

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Григор моментално реализира минипробив след много трудно бекхенд воле. Последва нов минипробив в полза на Димитров, след като Весели нацели филето на мрежата от форхенд, а опит за къса топка на чеха доведе резултата до 5:0 точки в полза на българина. Чак при този резултат Весели избухна от бекхенд и върна единия минипробив, но това беше единственият му проблясък и със 7:1 точки Григор взе първия сет.

Развитието на първия сет вдигна увереността на Димитров и във втората част той пръв стигна до точки за пробив – три, като успя да пробие при третия опит след отличен минаващ от форхенд и поведе с 3:1 гейма. Българинът затвърди с пореден клиничен форхенд по правата, а вече личеше, че противникът му губи вяра в силите си, след като при 30:30 в гейма не показа увереност да натисне и да рискува в ситуация, която можеше да му донесе точка за връщане на пробива. Вместо това Григор проби отново, за 5:1, след изящен бекхенд лоб и двойна грешка на чеха и затвори мача на свой сервис, с гейм на нула.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com