Гришо се поизпоти, но се справи с Кокинакис и продължава напред на Australian Open (ВИДЕО)

9365
Гришо се поизпоти, но се справи с Кокинакис и продължава напред на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за третия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open. Родният тенисист стори това, след като победи много трудно представителя на домакините Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6 и 6:4. Димитров водеше с 2:0 сета и всички очакваха чиста победа, но австралиецът успя да бая да поизпоти родния тенисист, преди Гришо да триумфира и да си осигури участие в следващата фаза на надпреварата https://www.bemybet.com/bg/bet365-bonus-kod/.

Гришо бе безупречен в първия сет

Двубоят започна с размяна на геймове и така се стигна до резултат 2:1 в полза на Григор Димитров. В четвъртия гейм българинът показа страхотен тенис и успя да пробие австралийския си съперник, след което да затвърди пробива си, за да поведе с 4:1. Гришо можеше да направи втори пробив в петия гейм, но не успя и Кокинакис направи резултата 4:2. Последва нова размяна на геймове за 5:3. В деветия гейм Гришо отново демонстрира класата си и затвори първата част с 6:3.

Във втората част Димитров отново показа класата си

Вторият сет започна вихрено за Димитров, който проби Кокинакис още в първия му сервис гейм, за да поведе с 1:0. След това българинът затвърди брейк пойнта и поведе с 2:0. Австралиецът все пак успя да върне един гейм.

След това обаче Гришо не му остави никакви шансове, и след като спечели своя сервис гейм реализира нов пробив като по този начин направи резултата в сета 4:1. Кокинакис върна един гейм за 4:2, но силите му не стигнаха за нищо повече и Димитров затвори сета с два бързи гейма и общ резултат 6:2.

Третият сет бе доста оспорван

Третият сет бе доста оспорван като още в първия гейм Димитров бе близо до пробив, но Кокинакис успя да спаси три брейкбола и да го спечели за 1:0. След това българинът взе своя сервис гейм, преди австралиецът също да вземе своето подаване за 2:1.

Гришо имаше сериозни трудности в четвъртия гейм, когато бе много близо до това да бъде пробит, но запази хладнокръвие и изравни. Последва нова размяна на геймове, за да се стигне до 4:4. Деветият гейм мина под диктовката на австралиеца, който поведе с 5:4. След това Кокинакис успя да пробие първата ни ракета и по този начин да спечели сета с 6:4.

Четвъртият сет реши победителя

Четвъртият сет започна с гейм за Кокинакис, който лесно спечели подаването си. Григор Димитров също продължи да бъде концентриран и изравни за 1:1. В следващия гейм българинът стигна до точка за пробив, но не се възползва и австралиецът поведе с 2:1. Гришо обаче нямаше намерение да се отказва и отново изравни.

В петия гейм българинът бе много близо до пробив. Димитров имаше два брейк пойнта, но ги пропусна и се стигна до дюс. В крайна сметка австралиецът си взе подаването, за да поведе с 3:2. Гришо спечели следващия гейм, но в седмия нямаше никакъв шанс и Кокинакис го затвори на 15, за да стане резултатът 4:3 за представителя на домакините. Димитров допусна лек спад в осмия гейм и позволи на австралиеца да поведе в точките, но след това бе безгрешен и затвори частта за 4:4.

Деветият гейм бе изключително оспорван. Кокинакис водеше с 40:30, но Димитров успя да изравни и се стигна до дюс. В крайна сметка Гришо успя да пробие съперника си и сервира за мача. В десетия и последен гейм в срещата българинът не допусна изненада, и след като затвори частта на нула спечели двубоя.

По-рано днес Виктория Томова се сбогува с Australian Open след загуба от световната №23.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Шок за Григор Димитров: 18-годишен чех изхвърли Гришо още на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Григор Димитров - Якуб Меншик: Кога и къде да гледаме първия мач на Гришо на Мастърса в Мадрид?

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com